Poznati američki novinar Brajan Filips uvredljivim rečima opisao je igru i ponašanje našeg teniskog šampiona Novaka Đoković u čuvenom Njujork Tajmsu.

Filips piše o padu Ðokovića sa prvog mesta na ATP listi i dešavanjima na sportskom i privatnom planu, odnosima sa saradnicima i medijima.

“Ðokovića pratim više od 10 godina, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuto i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Ðokovića. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralista, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala”, počinje tekst Filips za prestižni list.

On smatra da je Ðokovićevo povlačenje u četvrtfinalu Vimbldona zbog povrede nova kontradiktornost, opisavši da “tako postaje veći od igrača koji su došli do same završnice”.

“Nema ga nigde, uvek je čudna žrtva zbog nečega. Istovremeno je uvek tu, kao kralj na bolovanju. Bio je dominantan, redom pobeđivao protivnike, osvojio sva četiri gren slema zaredom, ali posle toga je sve krenulo loše, baš od poraza od Kverija na Vimbldonu. Izgubio je prvo mesto, ispao na startu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Rolan Garosa…Izgledao je kao “lud”, sada je svojoj nervozi dodao vrstu divljeg pogleda, kao da je neispavan”, napisao je američki novinar.

SvetAntonio Ahel/ATA Images Kompletan tekst …