Posljednji dan splitskog dijela Ultra Europe festivala obilježili su Martin Garrix, Hardwell, Afrojack, Nicky Romero, Showtek i The Martinez Brothers.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Franjevci su ponovo stigli na Poljud pa partijanerima dijelili vodu. Tamo je bio i don Damir Stojić koji je na Facebooku podijelio svoje iskustvo.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

U podužoj objavi objasnio je svoj dolazak na festival koristeći se Isusovim metodama, prispodobama.

– Primijetio sam djevojku, kasnije mi je rekla da se zove Bethany, iz Irske, kako sjedi sama na nogostupu u lošem stanju. Dugo sam je promatrao. Nitko joj nije prilazio. Kada sam ju upitao kako joj je, rekla je da je sama i da joj nije dobro. Donio sam joj vode. Prebacio sam njenu ruku preko svoga ramena i odveo je do šatora hitne pomoći gdje su je preuzeli i zbrinuli – stoji između ostalog na društvenoj mreži.

[video: 1196353 / ]

Osim Bethany, pomogao je još nekim posjetiteljima, a to je usporedio sa Isusovim susretom sa Samarijankom.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

– Na kraju, želim odgovoriti na pitanje je li svećeniku mjesto na Ultri? Prisjećam se Isusa Krista kod zdenca, kad je susreo Samarijanku. S odmakom od dvije tisuće godina, za nas zapadnjake to nije problem, ali u Isusovo vrijeme biti kod zdenca i razgovarati sa ženom Samarijankom bilo je nezamislivo i gotovo sablazno. No Isus je ipak tamo bio. U tom susretu Isus nudi Živu Vodu i krši sve tabue i društvena očekivanja jer je bio spreman učiniti sve za čovjeka. Zato sam ja bio na Ultri – piše don Stojić.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Na Poljud je stigao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji supruge Danijele, kojoj je bilo žao što je propustila nastup Davida Guette.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

– Ja moram osluškivati građane i ako su građani zadovoljni s Ultrom, ako je negativni utjecaj prenapregnuća infrastrukture, prljavštine i svega ostalog manje vidljivo, onda sam i ja zadovoljan. Ja moram pratiti građane – izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osim njih, na festival su stigli i gradski vijećnici Petar Škorić, Božo Zadro, Ivica Grubišić, Mirna Kovačić i Krešimir Budiša.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nakon toga slijedi mini turneja po najljepšim hrvatskim otocima – ponedjeljak je rezerviran za uživanje na plaži Zlatni Rat u sklopu Brač Regatte, a zatim se najzagriženiji fanovi elektroničke glazbe i vrhunskog provoda sele na otok Hvar gdje će na tulumu ULTRA Beach uživati u nastupima Dash Berlina, Sunneryja Jamesa & Ryana Marciana, Vicetonea te domaćeg dvojca Vanillaz.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Closing Party se održava na Visu, točnije na tvrđavi Fortica uz program Resistance koji predstavlja B2B nastup Sashe i Nic Fanciullija.

Foto: Borna Filic/PIXSELLOriginal Article