24hr

Kultni film australskog redatelja Russella Mulcahyja, ‘Highlander’ ili kako je u ondašnjoj Jugoslaviji prevedeno, ‘Gorštak’, dobiva svoju novu verziju.

Nakon deset godina razvoja novog djela, studio koji je preuzeo prava na franšizu, Lionsgate Films, napokon je zadovoljan scenarijem. Takve vijesti svakako su dobre jer pokazuju da se Lionsgate trudi napraviti solidan reboot originala, koji je bio sve samo ne solidno djelo.


Death Wish
Death Wish

SMRTONOSNA ŽELJA
Je li okrutni osvetnik zapravo anđeo čuvar ili je samo krvnik?

Autor scenarija je podosta dobar scenarist, Ryan Condal, a redatelj bi mogao biti Chad Stahelski, koji nas je oduševio svojim filmovima o Johnu Wicku.

Da podsjetimo one koji nisu upoznati s ovom legendom trasha, u pitanju je film o besmrtnom škotskom mačevaocu (glumi ga Francuz Christopher Lambert) koji se mora sukobiti sa svojim posljednjim protivnikom, okrutnim Rusom Kurganom (kojeg glumi Amerikanac Clancy Brown), koji mu je ubio mentora, također besmrtnika, Egipćanina španjolskog imena, Juana Sancheza Villa-Lobosa Ramireza (čiju ulogu je preuzeo Škot Sean Connery). Jasno, sve se odvija u New Yorku u osamdesetima, a cilj je biti posljednji besmrtnik i tako osvojiti mitsku ‘Nagradu’.

VEĆ LEGENDARAN
‘Mjesto tišine’: Dolazi li nam epski horor za sva vremena?

Originalni film je propao prilikom dolaska u kina, ali je ostavio temelje za čak četiri užasno loša nastavka, tri impresivno jadne serije, dvije grozne video igre i jednu katastrofalnu igru na ploči. Doduše, nije sve tako loše, jer je ipak u pitanju djelo koje pamtimo samo po ‘kuruzi’ i po poprilično kvalitetnoj muzičkoj podlozi koju su skladali legende rocka, grupa ‘Queen’.

Novi film bi, ako se studiju Lionsgate sve ‘posloži’, mogao pokrenuti franšizu s još nekoliko filmova.

Tema: FILM

Original Article