17. srpnja 2017.

Oskarovac i zvijezda televizijske serije ‘Misija: Nemoguće’ iz 1960-ih godina preminuo je u nedjelju u 90. godini.

Zvijezda televizijske serije iz 1960-ih godina, ‘Misija: Nemoguće’, umro je u nedjelju u 90. godini u medicinskom centru UCLA u Los Angelesu uslijed neočekivanih komplikacija tijekom kratke hospitalizacije zbog nepoznate bolesti, objavio je njegov publicist Dick Guttman.

Martin Landau etablirao se kao ugledni tumač karakternih uloga od koje je najpoznatija lik Bele Lugosija u filmu ‘Ed Wood’. Za to je 1995. godine osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu. Za prestižnu akademsku nagradu bio je nominiran još dva puta – za ulogu u filmu Francis Ford Coppole ‘Tucker’ te u ‘Zločinima i prijestupima’ Woodyja Allena.

Landau je od 1957. godine do 1993. godine bio oženjen za svoju kolegicu Barbaru Bain. S njom je zajedno nastupao u ‘Misija: Nemoguće’. Imaju dvije kćeri – Susan i Juliet, koja je također priznata glumica.

Martin Landau bio je aktivan i u ovom desetljeću, ponajviše u kazalištu. Slavni oskaraovac do posljednjeg trenutka nije prežalio što je odbio ‘Zvjezdane staze’ i to je često otvoreno komentirao.

Martin Landau

Martin Landau

Autor: A.G.
Foto: Getty

Martin Landau

Preporučujemo

Original Article