Povodom obilježavanja 20 godina druženja sa slušaocima, radio „Studio D“ organizuje veliku feštu za svoj rođendan.

Najveće zvijezde iz regiona zabavljat će sve one koji 29. marta budu prisutni u tuzlanskom Mejdanu i zajedno sa radijom Studio D proslavljali 20-ti rođendan.

Kao i prethodnih godina, tradicionalno će se dodijeliti nagrade i priznanja za najveće muzičke zvijezde regiona, odnosno one koji su se naročito istakli u protekloj godini i deceniji, ali će se uručiti i priznanja za životno djelo, koncert godine i mnoge druge kategorije.

Publika je svojim glasanjem nominovala određene pjevače, tekstopisce i produkcijske kuće u raznim kategorijama, a već je počelo i glasanje za najbolje od najboljih. Ekipa radija Studio D i televizije TataBrada dali su ovaj zadatak publici. Svojim glasanjem putem društvenih mreža, web sajta, ali i kontakt telefonom izabrali su pobjednike svih kategorija.

Tako će nagrade za životno djelo primiti Neda Ukraden u ženskoj, a Halid Bešlić u muškoj kategoriji.

Lexington band u Mejdan dolazi po nagradu “Band/grupa decenije”, dok je Dženanu Lončareviću pripala nagrada “Pop pjevač godine”. Među nagrađenima koji su već potvrdili svoj dolazak 29. marta u Tuzlu su još i: Mile Kitić, Dejan Matić, Željko Samardžić, Amadeus band, Bojan Marović, Mirza Selimović, Ivana Selakov, Katarina Živković, Katarina Grujić, Aleksandra Mladenović, Denial Ahmetović, Elma Hadžić, Ilma Karahmet, Jovan Perišić, Boban Rajović, Fatmir Sulejmani, Amar Gile, Adnan Nezirov, Armin Dedić, Armin Bijedić, Slaven Djukanović, hrvatski band Pirati…

Po svemu sudeći, dvadeseti rođendan radija Studio D će biti najveća žurka u BiH u ovoj godini!

-Dvadeset godina. Neki kažu malo, neki kažu puno, a mi kažemo: “Tek smo počeli!” – kažu djelatnici radija Studio D.

Expresstabloid.ba

Original Article