Sezona u lunaparku nam je od svibnja do studenog. Izvan države još nismo išli, ali dosad smo uzduž i poprijeko prošli cijelu Hrvatsku, kaže Sementa Rajhard (26). Pjevačica i glumica sudjelovala je u showu ”Hrvatska traži zvijezdu’, a glumila je u seriji Stella. Nakon svih angažmana uvijek se vraća nomadskom životu. Odrasla je u lunaparku, njezin dom je kamp-prikolica.

– Na nekim manifestacijama gostujemo već jako dugo, moji roditelji na njima sudjeluju tridesetak godina. Ove zime smo radili u zatvorenom prostoru Advent na Velesajmu pod pokroviteljstvom grada Zagreba – rekla je Sementa, koja se ponosi odrastanjem u lunaparku. Dodaje da život ne bi mijenjala jer joj je djetinjstvo bilo idilično.

– Stariji brat i ja dosta smo mijenjali škole. Gdje god je lunapark gostovao mi smo se upisivali u školu. Već kao jako mali naučili smo se na rad – kaže Rajhard.

Nikad nije imala nezgodu u lunaparku niti je pala. Majka Melita i otac Ladislav brinu da sve bude sigurno. Sementa je naučila sve popravljati.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Prvi nastup: Imala je šest godina kad je u luna parku ispod vrtuljka prvi put zapjevala “Žuljaju me cipele

– Mnogi se začude koliko znam o struji, popravcima i atestima. Mislim da se to iskustvo stekne s godinama – kaže Sementa.Trenutno se priprema za nastup u zagrebačkom Lisinskom. Tamo će pjevati u “Jadnicima”, mjuziklu u kojem ima glavnu ulogu.

– To je projekt američke produkcije tako da sam stalno na probama – rekla je Sementa.

Na pjevanje su je još od rane dobi poticali roditelji. Počela se ozbiljnije baviti pjevanjem u crkvi kao članica zbora. Nada se da će joj glazba i gluma u budućnosti biti posao, ali ističe da joj nije cilj biti slavna. Želi biti umjetnica. Dok se to ne ostvari i dalje radi u luna parku.

– Radim na blagajni. Sad mi već ljudi kucaju na vrata kamp kućice da izađem kako bi se fotografirali sa mnom – rekla je.

U Rijeci ih nisu htjeli, a Sementa bi se rado vratila

Sementa s obitelji živi u Oroslavju, a rodom je iz Rijeke. Preselili su se 2008. jer Rijeka nije bila susretljiva prema njihovom lunaparku. Posao ih je odveo u Zagorje. Glumica i pjevačica nada se da će i Rijeka jednog dana poželjeti njihov lunapark jer kaže da nema ničeg ljepšeg nego raditi u kraju gdje si rođen.

Život na kotačima

Njezina obitelj ima zabavni park, Sementin dom je kamp – prikolica

Original Article