U petoj sezoni showa Nove TV ‘Supertalent’ prvi put će u sudačku fotelju zasjesti pjevačica Maja Šuput (37). Vrckavu narav morat će zamijeniti strogim sudačkim kriterijima.

Kako ćete nametnuti autoritet među natjecatelje?

Nemam problema s autoritetom. Cijeli život putujem s osam muškaraca od kojih sam mlađa i nikad me nisu doživljavali kao sitnu, vrckavu ženu nego kao, kako me od milja zovu, Šeficom. Ljudi me doživljavaju vrlo ozbiljno i s puno poštovanja.

Nekoliko ste puta bili u showovima poput ‘Tvoje lice zvuči poznato’ kao gost u žiriju. Kakva su vam bila iskustva?

Kako sam i sama bila natjecatelj, znala sam koliko je teško slušati ocjene. Tamo ‘gljiva’ nameće koga će se imitirati, pa je takav nastup teži i smješniji te je nezahvalno davati strogi sud. To će mi iskustvo sigurno koristiti u ‘Supertalentu’, a od natjecatelja očekujem trud i predanost zadatku koji su odabrali.

Foto: Instagram

Kakvi vas talenti uspijevaju impresionirati? Koji je vaš skriveni talent?

Cijeli život samo sam htjela glumiti, a pjevačka karijera mi je svakim danom išla sve bolje. Zato na nastupima izađem iz svoje ljušture i postajem neka vrsta žene ratnice koja se ne predaje ni nakon pet dana nespavanja. Skriveni talent? Sigurna sam da bih bila izvrsna voditeljica nekog late night showa.

Hoće li vam audicije i obveze oko ‘Supertalenta’ poremetiti zgusnut raspored?

Taj tren kad sam potpisala ugovor, shvatila sam da je bilo kakvoj vrsti odmora kraj i da će mi ljeto biti kaos. Ali ja volim kaos. Uzbuđuje me stres. Doslovno se audicije preklapaju s mojim nastupima pa ću svaki dan nakon snimanja juriti na koncert, a nakon koncerta na snimanje. I tako u krug. Bit će podočnjaka za izvoz (smijeh). No ipak ću se uspjeti počastiti super hedonističkim trodnevnim putovanjima.

Foto: privatni album Maji su najdraži pjevački talent showovi, a one s kuhanjem preskače jer, kaže, tamo ništa ne razumije niti je taj tip

Jeste li se oporavili od provale u stan dok ste bili u Meksiku?

Konačno mirnije spavam.Svijet mi se tad okrenuo od šoka. Ništa vrijedno više ne držim u kući. Sad bi bilo najpametnije da lopovi idu kod mojih lopova pa da njima uzmu neke moje stvari (smijeh).

Koja je vaša pjesma vama najosobnija i zašto?

Teško pitanje. Kod mene nema labavo i flah, zato volim nastupe uživo, pjesme zvuče nadmoćno. Od starih volim ‘Nevaljalu’ i ‘Svatovsku’, a od novijih ‘Lopova’ i ‘Pacijenti ljubavi’.

Foto: Privatni album

Je li ljubav na vidiku? Mogu li muškarci pratiti vaš tempo?

Ja jedva sebe sretnem negdje po stanu, a kamoli da to netko prati. Nemoguća misija je imati ozbiljnu vezu ako živiš kao ja. Naravno da žena koja ima karijeru stvara muškarcu mali presing i određenu nervozu. Treba jak frajer za tu poziciju, a sve sam si nešto jača od svakoga kojeg znam. Tako da…

Daju li vam mama i tata savjete unatoč godinama i uspješnoj karijeri?

Sve sam upila dok sam bila u fazi odrastanja na bini, a na ručku s njima najmanje želim pričati o poslu.

Foto: Instagram

Jedanput ste mi rekli da maštate o vlastitu hotelu s obzirom na to koliko volite putovati i odsjedati sa stilom. Jeste li bliže ostvarenju svojih snova?

S obzirom na tempo, ne mogu biti dalje. Ideja mi je i dalje fenomenalna, ali zasad vremenski nemoguća.

Maji u žiriju društvo prave operna pjevačica Martina Tomčić Moskaljov, glumac Janko Popović Volarić i plesač Davor Bilman

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Iako će joj ljeto biti kaotično zbog nastupa i audicija, Maja ističe da voli kaos i da je stres uzbuđuje

Nespes | Autor: Grgur Zucko/PIXSELLFoto: Grgur Zucko/PIXSELLOriginal Article