Drugog dana Ultra Europe Festivala u Splitu policija je u subotu privela 111 ljudi, ponovno najviše zbog zlouporabe droga, a 82 ih je zatražilo liječničku pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1196373 / ]

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi u nedjelju se doznaje kako je od 111 privedenih osoba njih 95 počinilo prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a nad trojicom se provodi kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je zaplijenila ukupno 394 komada ecstasyja, 122 grama marihuane, 34 grama kokaina, 80 grama amfetamina, više od grama MDMA-a te dva komada LSD-a, a zabilježeno je i devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ULTRA drugi dan | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELLFoto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U splitskoj bolnici se doznaje kako su tijekom noći 82 osobe zatražile liječničku pomoć, a liječnik Dubravko Šola kaže da se uglavnom radilo o padovima i lomovima, zbog čega je dio njih završio na kirurgiji.

– Za razliku od noći prije, večeras smo više pacijenata vodili na Hitni kirurški prijem. Među ostalim ozljedama, imali smo frakturu ključne kosti, slomljenu nogu i više drugih ozljeda, dok je noć ranije bilo više toksikacija – rekao je Šola novinarima.

Bolnica je 13 partijanera zaprimila zbog alkoholiziranosti, a jednom od njih izmjereno je čak 4 promila alkohola u krvi.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1196353 / ]

– Čovjek se nalazio na granici plitke kome i nekakvog budnog stanja, bio je pri svijesti., ali se s njim teško uspostavljao kontakt. Svi pacijenti, oni alkoholizirani su zbrinuti, primili su infuziju i nakon određenog vrijeme boravili u bolnici su otpušteni, rekla je za Slobodnu Dalmaciju doc.dr.sc. Gorana Trgo iz Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split

Sinoć je na splitskom Poljudu i oko njega dežuralo i 18 vatrogasaca s četiri vozila, a zapovjednik prve smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Tonći Mikuličić kaže da su raspoređeni po sektorima, s naglaskom na one točke gdje je veća mogućnost ekscesa. Ni sinoć, baš kao niti prve noći Ultre u petak, nije bilo potrebe za vatrogasnim intervencijama, a vatrogasci osim što dežuraju na Poljudu i 24 sata u postaji, također čuvaju i Park šumu Marja.

ULTRA drugi dan | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELLFoto: Ivo Cagalj/PIXSELLOriginal Article