AKTUELNO

Domaći

20 GODINA OD UBISTVA ARKANA Ražnatovići danas izlaze na groblje, na pomen prva došla ćerka Sofija iz Brisela (FOTO)

Izvor: Pink.rs, Foto: Pink.rs/N. Vujčić, E-Stock/Đenka ||

Danas se navršava tačno dvadeset godina od smrti Željka Ražnatovića Arkana, glavnog komandanta Srpske dobrovoljačke garde, koji je 2000. ubijen u beogradskom hotelu "Interkontinental".

Tim povodom održava se pomen na Novom groblju na koje prva, nešto malo posle 10 časova, izašla Arkanova ćerka Sofija Ražnatović, koju je dobio sa socijalnom radnicom koja je o njemu vodila računa u belgijskom zatvoru. Sofija godinama živi u Briselu, a sada, na dvadesetogodišnjicu smrti svog oca, došla je u Beograd kako bi mu odala počast. Položila je cveće na grob, a potom dugo zamišljeno gledala u očevu bistu.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Ovako je izgledao kobni 15. januar 2000.

Podsećanja radi, Željko Ražnatović Arkan ubijen je u holu "Interkontinentala" zajedno sa svoja dva prijatelja, Milenkom Mandićem Mandom i Draganom Garićem, dok je pucnjavu preživeo jedino Ljubomir Mihajlović, koji je bio sa njima u društvu. U hotelu se tada nalazila i Arkanova supruga Ceca, koja je sa sestrom Lidijom obilazila radnje.

pročitajte još

“ODMAH NAKON UBISTVA ARKANA I MANDE ZAZVONIO MI JE TELEFON, SLEDIO SAM SE” Mandin sin posle 20 godina za Pink.rs progovorio o trostrukom ubistvu u Int

Prema zvaničnoj verziji, tog dana su oko 17 časova ispred hotela stala dva automobila – iz "opela kalibre" izašli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji, dok su iz drugog vozila, "golfa", izašli Zoran Nikolić Pegla i Dobroslav Gavrić. Nekoliko minuta posle 17 sati, Gagi i Miki rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola, ispod kaputa izvadio pištolj "CZ 99" i tri metka ispalio Arkanu u potiljak, Mandi tri metka u glavu i jedan u leđa i sa dva metka u leđa pogodio Garića, koji je pokušao da pobegne. Na izlazu, Gavrića je ranio Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović.

Foto: Privatna arhiva

Arkan je BMW-om prebačen u Urgentni centar, gde je u 17:30 podlegao povredama i zvanično proglašen mrtvim. Motiv ubistva do danas u potpunosti nije razjašnjen. Za ovo delo Okružni sud u Beogradu pre 14 godina osudio je Dobrosava Gavrića, kao i Milana Đurišića i Dragana Nikolića. Gavrić, inače bivši policajac, u Srbiji osuđen zbog toga ubistva na 35 godina, uhapšen je 2012. godine u Južnoafričkoj Republici.

pročitajte još

“Vadila sam Željku krv iz usta i vrištala da neko pozove Hitnu pomoć" – Ovo je Cecina potresna ispovest o Arkanovom ubistvu!

Foto: E-Stock/Đenka

Autor: N. V., D. T.

Domaći

19 GODINA OD KRVAVOG UBISTVA: Objavljena nikad viđena Arkanova fotografija, a on mu je poručio OVO!

Domaći

17 TUŽNIH GODINA BEZ OCA: Ovako su Anastasija i Veljko odali počast Arkanu! (VIDEO)

Društvo

Arkanov grob svi dobro znate, A OVO JE PRVA FOTOGRAFIJA SPOMENIKA ČOVEKA KOJI JE UBIJEN SA NJIM 2000. GODINE!

Domaći

“Vadila sam Željku krv iz usta i vrištala da neko pozove Hitnu pomoć" – Ovo je Cecina potresna ispovest o Arkanovom ubistvu!

Domaći

POMEN ARKANU: Ceca položila venac, sin Veljko prvi put doveo verenicu na OČEV GROB! (FOTO+VIDEO)

Hronika

ARKANOV UBICA DOLAZI U SRBIJU: Gavrić je upucao Ražnatovića usred Beograda i pobegao u Južnu Afriku! Evo zašto bi sada mogao da se vrati

'Original Article