Foto: Shutterstock/Ilustracija/Facebook

Čitalački dnevnik Alekse Simonovića, učenika 7/5 odeljenja OŠ “Ivo Andrić” iz Niša, proglašen je za najkreativniji na ovogodišnjoj učeničkoj smotri “Čitalići” koja je održana u Aleksincu.

Simonoviću je pripalo prvo mesto u kategoriji “Čitalići kreativci” a njegova sveska u koju je upisivao utiske o pročitanim knjigama, mogla bi rame uz rame da stane sa štampanim izdanjima mnogih profesionalnih izdavača.

PROČITAJTE JOŠ: 7 ODLIKA KOJE IMAJU SJAJNI RODITELJI: proverite da li ste dobar primer svom detetu

Koliko je ljubavi, pažnje i posvećenosti ovaj đak uložio u kreiranje i ispisivanje svog dnevnika čitanja, rečima se teško može opisati – fotografije i video snimak dočaraće lakše lepotu njegovog rada.

A da nagrada za najkreativniji dnevnik čitanja nije zalutala u OŠ “Ivo Andrić” iz Niša svedoči i podatak koji su nam potvrdili u ovoj školi da Aleksa već treću godinu za redom osvaja ovo priznanje.- Aleksa je veoma talentovan, kreativan, vredan i uporan. On je jedno zaista izuzetno dete. I ranije je uspešno učestvovao na takmičenju “Ja imam talenat za čitanje”, a na “Čitalićima” već treću godinu osvaja nagrade za najkreativniji dnevnik čitanja. Njegovim radom svi su bili oduševljeni jer ima izražen estetski kriterijum i kritičke sudove na nivou odraslog čoveka, kaže Tijana Jocić Aleksina profesorka srpskog jezika.

Kliknite OVDE za nastavak teksta i još slika!