Američka biotehnološka tvrtka Moderna mogla bi proizvesti i registrirati milijardu doza cjepiva do kraja iduće godine

Američka country ikona i glumica Dolly Parton (74) donirala je milijun dolara za istraživanje Moderninog cjepiva koje pokazuje 95-postotnu zaštitu od koronavirusa.

Parton je pozamašnu svotu donirala još u travnju nakon što joj je njezin prijatelj dr. Naji Abumrad sa Sveučilišta Vanderbilt u Tennesseeju rekao da napreduju u potrazi za lijekom protiv virusa. Dolly je upoznala liječnika 2014. godine kada joj je pomogao nakon što se ozlijedila u prometnoj nesreći.

GLAZBENA DIVA ŽELI KRASITI NASLOVNICU PLAYBOYJA ZA SVOJ 75. ROĐENDAN: ‘Vjerojatno bih stala u stari kostim, grudi su mi iste’

Pjevačica je tako financijski podržala istraživanje rekonvalescentne plazme, odnosno liječenje zaraženih ljudi plazmom drugih koji nose antitijela protiv virusa, kao i razvoj nekoliko istraživačkih radova o koronavirusu.

Podsjetimo, američka biotehnološka tvrtka Moderna u ponedjeljak je objavila da se njeno cjepivo protiv covida-19 u kliničkim ispitivanjima pokazalo učinkovitim kod 94,5 posto ispitanika. Izvijestili su i kako bi mogli proizvesti i registrirati milijardu doza cjepiva do kraja 2021. godine.

Dolly Parton je i inače poznata po svom humanitarnom radu. Pokrenula je udrugu ‘Imagination Library Gifts’ kojom daruje djeci knjige od rođenja do polaska u školu. Nedavno je u intervjuu s Oprah rekla da joj Bog nije namijenio da ima svoju djecu, kako bi kroz dobrotvorni rad sva djeca mogla biti njezina.

Original Article