A što baš Norveške?!? Pa ljudi, poslednjih godina sve ostale veličine zauzete. Domaći portali su redom nagađali veličinu asteroida koji je prolazio pored Zemljine orbite, dodajući svaki na svoj način, još malko drame.

Evo, ima i veličine kuće, i solitera, i Burdž Kalife, i kamiona, Keopsove piramide, Empajer Stejt Bildinga, pa čak i sitnog, jadnog i bednog frižidera.

Samo ne piše nigde da li je frižider kombinovan sa malim zamrzivačem, ili je onaj sa ledomatom, ili, kao što smo imali jedan kad sam bila mala, tamo u prošlom veku, sa komorom malešnom bez vratanca i sa zalepljenim ’Čičom’ koji pije pivo i sličicom crnog nosoroga (lepila ja lično) koju sam uporno čitala ’goroson inrc’.

foto: printscreen

Volim ja ta nebeska čudesa: i zvezde kad se poklope, i pomračenja razna, i meteorsku kišu koja pada svake godine na moj rođendan, i čitam sa osmehom sve te SF priče gde piše da će nas roknuti neki asteroid, meteor, nešto…

Uzdam se uglavnom u to da će Brus Vilis da preuzme inicijativu, pa mu tapše cela američka nacija, NASA, svi drugari sa naftne bušotine i ćerka, naravno. Cenim njegovu žrtvu.

Ali, molim vas, evo, kad vas lepo mooolim: nemojte nama, čitaocima, vređati ovo malo pameti što nam je ostalo čitavo ovakvim naslovima. Mnogo je jadno, nemam drugi izraz.

Trpeh dok ne napisaše tu Burdž Kalifu kako će da promine pored Zemlje onomad u neku nedelju.

Onda ’poluđeh’ što bi rekla moja drugarica, i u Google pretragu ukucah samo: ’asteroid veličine’.

I videste šta izašlo u pretrazi. Ništa nisam slagala, časna reč, probajte sami.

I molim da se taj veličine frižidera zaputi pravo prema meni i precizno me rokne u čelo, jer ja više ovo ne mogu da trpim.

Ni ove glupave naslove, ni najave smakova sveta, a ni ovaj život povremeno.

P.S. Ovaj asteroid sa naslovne ilustracije je od Božića, NASA kaže da je veličine Ajfelove kule. Oukeeej. Negde piše i pik apa, štajaznam.

A za 2022. kažu da može da nas čukne jedan jačine 150 atomskih bombi bačenih na Hirošimu.

Za onaj najavljen za sutra nisu ništa rekli. Ja glasam za Norvešku.

I čekam onaj frižider.

Suze Sv. Lavrentija: Večeras nas očekuje spektakl na nebu

The post Asteroid veličine Norveške ide prema zemlji! (FOTO) appeared first on Luftika.

Original Article