Neću nastupati do daljnjega jer mi to moj liječnik ne dopušta. Moram mirovati i napraviti sve potrebne preglede. Zasad sam napravio dio. Moram početi s terapijom. Nije ništa strašno, ali moglo je biti, ispričao nam je Marijan Ban (54).

Splitska glazbena legenda ne smije na operaciju jer su mu, osim kile, liječnici dijagnosticirali i aritmiju srca.

– Nasreću, bolest sam otkrio na vrijeme. Moglo je biti pogubno. Četiri doktora su me pregledavala. Ne smijem svirati dok me ne dovedu u red. Vidjet će se sve nakon nalaza. Zasad znam da imam aritmiju i kilu. Sad tek treba ići u detalje, da me ‘skeniraju’. Onda će odrediti terapiju – kaže nam Ban.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dodaje da su ga zdravstveni problemi zadesili zbog pretjeranog opterećenja i stresa.

– Nije alarmantno, ali mogao sam imati moždani udar. Već me jednom preskočilo srce pa sam završio na intenzivnoj, ali to je davno bilo – govori Ban.

Pjevač stoga izbjegava stres i opterećivanje problemima, a zabranili su mu i naporne aktivnosti, zbog čega uglavnom dane provodi u krugu obitelji. Prijatelje i obožavatelje zamolio je za mir i privatnost.

Vlaji na Himalaji | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELLFoto: Miranda Cikotic/PIXSELL

– Ja sam OK, samo se zbog srca ne smijem uznemiravati. Moždani udar sam izbjegao. Baš sam bio s Oliverom Dragojevićem u bolnici, bio sam iza njega kod doktora u sobi – rekao je Ban.

Njegovi kolege iz benda Diktatori zasad su odgodili sve dogovorene nastupe do dočeka Nove godine. Ne žele zakazivati nove koncerte dok se njihov frontmen ne oporavi. Ban i Diktatori su zadnji put nastupali u splitskom klubu prije tri tjedna. Prije toga, Ban je nastupao s Oliverom, Gibonnijem i Tedijem Spalatom u splitskom HNK kako bi podržao rad Županijske lige protiv raka.

Original Article