Izložba posvećena prikazima Beograda na razglednicama i fotografijama od kraja 19. do šezdesetih godina 20. veka bi}će otvorena do 20. oktobra. Posetioci će saznati kako je grad od orijentalne varoši dobijao obrise savremene evropske metropole; kako se širio i menjao, kako su pojedini delovi nekada izgledali, poput Terazija, na kojima su zabeležene jedne od njegovih najintenzivnijih transformacija.

Moći će da otkriju "portrete" nekih od najreprezentativnijih zdanja, kao i kako je Beograd u prošlom veku izgledao noću, pod snegom ili obojen posebnom atmosferom uhvaćenom kamerom mnogih čuvenih i anonimnih fotografa.

U nastavku emisije biće reči i o Festivalu angažovanog etnografskog filma "Vizantrop" u Ustanovi kulture "Stari grad" od 16. do 19. septembra. Na festivalu će biti prikazana najnovija ostvarenja svetske i domaće produkcije, ne starija od četiri godine.

Selekciona komisija festivala pogledala je 105 filmova iz više od 40 zemalja. Odlučeno je da na festivalu prikaže 36 filmova, koji su raspoređeni u četiri kategorije.

Za kraj, ljubitelji drame će uživati u novom izdanju izdavačke kuće Laguna – "Dobro došla u Ameriku". Reč je o portretu osetljivog, odlučnog deteta koje doživljava traumu, porodice na rubu propasti, i ljubavi toliko snažne da preti da ih rastrgne.

Autorka i voditeljka: Milena Krstajić.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article