‘Molim za zakon koji će stanare obvezati na sudjelovanje u sanaciji zgrada u kojima žive! Krov se ne tiče samo onih koji stanuju na tavanu! Balkoni su dio fasade i obveza svih stanara’, poručila je glumica

Bojana Gregorić Vejzović na Instagramu je komentirala stanje zgrada u centru Zagreba i skrenula pozornost na opasnost koja još uvijek prijeti prolaznicima nakon potresa koji je 22. ožujka pogodio grad.

Glumica je izrazila zabrinutost jer zgrade s kojih pada fasada nisu ograđene skelama.

“Ispod ovog dnevno prolazi stotine ljudi! Zašto nema barem skela na svim spornim mjestima, kao zaštita naše djece prvenstveno? Padaju cigle s vrha zgrade, pripazite. Ugao Boškovićeve i Draškovićeve. Osvanulo je sunčano zagrebačko jutro koje je otkrilo sve rane ovog grada. Šest mjeseci nakon potresa iščekujemo zakon o sanaciji i očuvanju glavnog grada Republike Hrvatske. Ove slike bole jer pokazuju da mnoge stvari stoje. Kada ćemo imati zakon koji će stanare obvezati na održavanje nekretnine? Vanjski dijelovi koji su obveza svakog suvlasnika, predstavljaju danas opasnost za sve nas dok idemo na posao, u nabavku ili kod doktora. Do tada omogućite nam siguran auto i pješački promet u samom centru glavnog grada Republike Hrvatske”, poručila je.

BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ POKAZALA PRESLATKOG LJUBIMCA: ‘Dragi roditelji, iako je neodoljiv, nemojte se dati nagovoriti…’

Bojana smatra da bi se trebao donijeti zakon koji bi obvezao stanare zgrada da održavaju sve dijelove zgrada u kojima žive, a ne samo svoje stanove.

“Molim za zakon koji će stanare obvezati na sudjelovanje u sanaciji zgrada u kojima žive! Krov se ne tiče samo onih koji stanuju na tavanu! Balkoni su dio fasade i obveza svih stanara. Ovakvo stanje grada je neodrživo. Stanovanje u centru glavnog grada Republike Hrvatske, treba zakon kojim će stanari pri kupnji stana u centru ukazati da su sposobni sudjelovati u sanacijama i održavanju svih potrebnih dijelova zgrade. Stan nije samo vaših 50/70 kvadrata, stan je dio zgrade koju ste/smo dužni održavati. Takvim zakonima su svoj prekrasan stoljetni centar spasili u Beču, Pragu, Budimpešti…”, napisala je.

BOJANA GREGORIĆ OPRAŠTA SE OD LJETA FOTKOM U KUPAĆEM, FANOVI BEZ RIJEČI: ‘Kad te vidim izgubim apetit…’

Original Article