24hr

Biti dijete samohrane majke, kojoj zahvaljujem na borbi za što pristojniji život i zaštitu okoline u maloj sredini, sigurno mi nije bila olakotna okolnost. Jedina strast moje mladosti bio je nogomet. Nažalost, prerano je završilo, kaže Ante Galić (30).

Foto: PROMO

Glazbeniku iz Sinja smiješila se karijera nogometaša. Već je igrao u Švicarskoj. No tad su mu se majka i baka razboljele, a doživio je i nezgodu na terenu, pa se vratio doma. Tad su mu se pod kožu uvukli glazba i pjevanje. Klapa Sinj pozvala ga je 2010. da im se pridruži. S njima je proveo više od četiri godine. Htjela ga je i klapa Rišpet, pa je i s njima proveo dvije godine. U Klapi s mora bio je 2013. i s njima je na Eurosongu u Švedskoj 2013. pjesmom ‘Mižerja’ predstavljao Hrvatsku.

Foto: PROMO

– Bez obzira na natjecateljski neuspjeh, vratio sam se ponosan jer sam na istoj pozornici pjevao s Bonnie Tyler i Esmom Redžepovom. Upoznao sam ih na promotivnom koncertu prije Eurosonga. Sretali smo se prije i poslije nastupa. Njihova pristupačnost me oborila s nogu. Na zajedničkoj konferenciji za medije pratili smo a cappella Bonnie i njezin hit ‘It’s a Heartache’ – prisjetio se Ante.

Nakon toga su ih organizatori zamolili da samo za Bonnie otpjevaju ‘Mižerju’, i u trenutku kad je Ante pjevao svoju solo dionicu, spontano je pružio ruku i zamolio pjevačicu za ples.

Foto: PROMO DREAM TEAM S Fedorom Boićem u studiju završava singl

– Nakon završetka pjesme pitala je prisutne jesam li je upravo zaprosio. Svi su se smijali i pljeskali. A u kratkom razgovoru s pokojnom Esmom rekla mi je da predivno izvodim makedonske pjesme i pohvalila raskoš samog vokala – kaže Galić.

Ante je prošle godine krenuo u solističke vode pjesmom ‘Kad ti žena ljubav da’, a ‘Zlato moje nevjerno’ mu je drugi singl, koji potpisuju Nenad Ninčević (56) i Fedor Boić (49). Za nogomet, čak i rekreativno, ima sve manje vremena. Ipak, Ante ne skriva da mu teren nedostaje.

Original Article