Ova godina je u Srbiji definitivno obeležena vestima o silovanjima u kojima su za ulogu nasilnika optuživani pojedinci poznati široj javnosti. Nakon Miroslava Aleksića, Branislava Lečića, kao i Dragana Markovića Palme mediji danas pišu da je i brat srpskog košarkaškog reprezentativca Miloša Teodosića takođe optužen za pokušaj silovanja.

U Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta je krivična prijava protiv Jovana Teodosića (36) od strane I.R. (43), bivše radnice hotela „Crni vrh“ čiji je Teodosić direktor. Oštećena tvrdi da ju je Jovan Teodosić napao u noći 4. decembra 2019. godine, u njenoj sobi tokom probnog rada pre zvaničnog otvaranja hotela, rečeno je novinarima Tanjuga u toj pravosudnoj instituciji.

U tužilaštvu kažu da će oštećenoj biti dodeljen status posebno osetljvog svedoka, kao i da će tužilaštvo naložiti sve radnje predviđene zakonom, radi prikupljanja informacija i obaveštenja radi utvrđivanja ima li elemenata krivičnog dela.

Oštećena I.R. je krivičnu prijavu podnela u prisustvu svojih punomoćnika, advokata Dragoslava Ljubičanovića i Jovane Turković.

U krivičnoj prijavi, pored ostalog se navodi da je Jovan Teodosić oko dva sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu „Crni vrh“ na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme, tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Nakon toga pokušaja, on je oštećenoj rekao da će to činiti svake noći, a ona je, usled preživljenog događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu. Zbog toga, kako se navodi u prijavi nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao „siledžija“.

jovan teodosić 2
Printscreen

Jovan Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva Sport Agent DOO Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel „Crni vrh“ na Divčibarama, a u kom je I.R. radila kao zaposlena u računovodstvu.

Hotel je otvoren 22. decembra 2019. godine, a u periodu pred otvaranje, zaposleni su imali radnu obavezu da borave i žive u hotelu.

Inače, status posebno osetljivog svedoka dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti koje u svakom konktretnom slučaju ceni nagležni organ, u zavisnosti od faze postupka, tužilaštvo ili sud.

U ovim slučajevima žrtve mogu da dobiju punomoćnika o trošku države, mogu iskaz da ne daju pred okrivljenim i njegovim braniocem, već iz svoje kuće, ili u posebnim prostorijama tužilaštva ili suda, ili putem video-linka, prenosi nova.rs.

Mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa, socijalnih radnika…

Zanimljivo je da je veliki deo državnog vrha prisustvovao otvaranju hotela braće Teodosić, a povorku “važnih” gostiju predvodio je lično predsednik Vučić. Još zanimljivije je društvo u kojem se nalazi predsednik koji se kao i njegov sin uvek nađe na pogrešnoj fotografiji, u pogrešno vreme, na pogrešnom mestu.

Nedavno je predsednik posetio Jagodinu i Dragana Markovića Palmu, baš u situaciji kada čitava javnost očekuje da vidi odluku tužilaštva u slučaju protiv Markovića. On je od strane Marinike Tepić javno optužen za pedofiliju i podvođenje maloletnica u ovom gradu.

vucic u jagodinU
Printscreen

Odbačena prijava Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića za silovanje

The post Brat Miloša Teodosića optužen za pokušaj silovanja bivše radnice njihovog hotela appeared first on Luftika.

Original Article