Janković je napisao kako je njemu i kolegama motiv bio pomoći ljudima koji su stradali u potresu

Hrvatski chef Mate Janković na svom je Facebooku reagirao na izjavu ministra graditeljstva Darka Horvata koji je rekao kako količina dnevno pripremljenih obroka za volontere u Petrinji sada prelazi 15.000 i misli kako je to prevelik i neodrživ broj toplih obroka koji je potrebno pripremati.

“Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15.000 i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka koji je potrebno pripremati. Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni”, rekao je ministar za Dnevnik.hr.

HORVAT KAŽE DA SE U PETRINJI KUHA PREVIŠE TOPLE HRANE: Kuhanje za pogođene potresom preuzima državna tvrtka

Janković je napisao kako je njemu i kolegama motiv bio pomoći ljudima koji su stradali u potresu.

“Ovo što sada pišem i radim je moj zadnji post po pitanju svega što se trenutno događa. Moje kolege i ja smo kotačić nečeg što nama ima smisla. Krećem od sebe, dao sam što mogu, neki su dali puno više, ali smo nešto dali. Činjenično stanje je da smo zaobišli ‘sustav’ koji nas sada svojata i ‘preuzima’, ali u trenutku kad smo odlučili raditi, motiv nam je bio pomoći. Možda je problem što smo postavili standard koji ‘sustav’ ne zna i ne može pratiti.

Trudi se reći istinu

Možda. Da se ne lažemo, godinama kolektivno stvaramo atmosferu gdje nekompetenciji dajemo na značaju zbog sitnih osobnih interesa. Sada nam se svima to vraća. Mi ljudi iz oštećene industrije – slobodni smo svi, boli nas što ne stvaramo, što ne radimo, što smo visoko tiražni strojevi koji stojimo ugašeni zbog okolnosti koje su nas snašle. Zato smo u prilici pomoći i organizirano djelovati.

Nisam glasnogovornik organizacije, već osoba koja je zbog svog djelovanja stvorila sljedbeništvo društvenih mreža i pozornost medija. Zato koristim ovu platformu da ukazujem i izvještavam javnost lišen PR umivenosti i počešljanosti svega sto se plasira. Nisam nužno u pravu, možete me demantirati i ispraviti činjenicama, ali se trudim reći istinu s mog stajališta i ispričavam se ako sam u krivu. Ljudi, stvarno smo se potrudili, neki su spavali u autima, kuhali u šatorima na hladnoći, neki su vozili svaki dan, neki donirali, neki bili tu i dali lijepu riječ i emociju, neki objektivno izvještavali.

NITKO NEĆE BITI GLADAN: Chefovi iz cijele Hrvatske kuhaju u Petrinji: ‘Ovdje je koma’

Dali smo obol poslu koji zapravo nije naš. Naš je posao volontirati, a ne biti sustav. Pomažite i dalje, ne zaboravite na osobu koja je u 15 sekundi izgubila sve. Vratimo se na ‘zaobišli smo sustav’ – nema ga. Nemojte zaboraviti to. Molim vas”, napisao je Mate.

Original Article