Kada je počeo da obrađuje životinju dugu 3,9 metara, u njegovoj utrobi otkrio je predmete za koje nije imao pojma čemu služe. Jedan je bio u obliku suze, a drugi je podsećao na strelu.

Čovek se našao u čudu jer do tada nije video ništa slično, a posebno mu je bilo čudno što mu predmeti nisu ni ličili na nešto što se koristi u savremenom dobu.

Slike svog otkrića objavio je na društvenim mrežama, nakon čega su se javili stručnjaci koji su pokušali da odgonetnu o čemu je reč.

Džejms Starnes, geolog, nakon analize predmeta u obliku strele zaključio je da je reč o delu koplja koje je korišćeno u lovu.

Kada je reč o predmetu u obliku suze, za sada nije sa sigurnošću utvrđeno čemu je tačno služio, a jedna od mogućnosti je da je korišćen prilikom ribolova.

Ono što je sigurno utvrđeno je da su predmeti iz stomaka životinje indijanski artefakti stari više od 5.000 godina i da su pripadali starosedeocima Misisipija.

Odgovarajući na pitanje kako su dospeli u stomak aligatora, stručnjaci su naveli da ove životinje ponekad gutaju kamenje koje im pomaže da svare hranu ili ga progutaju slučajno, dok proždiru živ plen.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article