Ambasador Srbije u SAD, bivši direktor Kancelarije za KiM i funkcioner SNS Marko Đurić ima mesečne prihode veće od 6.000 dolara koje dobija zbog funkcije na kojoj se trenutno nalazi.
Iako je pre skoro pola godine imenovan na funkciju ambasadora Srbije u SAD, njegova imovinska karta nedavno je objavljena na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije navodi se da Đurić ima mesečne prihode u iznosi od 941 dolar, koje dobija od Ministarstva spoljnih poslova kao ambasador Republike Srbije.

Dodatnih 5.225 dolara Đurić prima kao “naknadu za uvećane troškove života i rada u diplomatskom konzularnom predstavništvu”.

To znači da nekadašnjem direktoru Kancelarije za KiM mesečno na račun legne 6.166 američkih dolara.

Sudeći po podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Đurić, osim mesečne plate, nema ništa od imovine, prenosi portal BIZLife.

djuric-bedna-plata
Printscreen

Podsetimo, Đurić je zvanično ambasador Srbije u SAD od 8. oktobra 2020. godine, a na sajtu Agencije navodi se da ove prihode ima od 10. novembra iste godine.

Bajatović: Primam preko 30.000 € mesečno, al’ meni ne trebaju pare (VIDEO)

The post Crni Marko, jel’ ti nije žao sebe i tih 6000 kad pogledaš ‘crkavicu’ baje Bajatovića? appeared first on Luftika.

Original Article