Njegov otac Viš Sing je putem Fejsbuk grupe čiji je član kasnije uspeo da dođe do informacije da se radi o ostatku korala.

Viš Sing procenjuje da je fosil star između 251 i 488 miliona godina.

– Kopao sam u potrazi za crvićima i predmetima kao što su ostaci grnčarije i cigli, kada sam pronašao ovaj kamen koji je pomalo ličio na rog, ali sam pomislio da se možda radi o zubu, ili kandži, ili rogu, a zapravo je u pitanju ostatak korala – objašnjava dečak.

– Bio sam vrlo uzbuđen kada sam shvatio o čemu se radi. Bilo je pravo iznenađenje pronaći predmet tako neobičnog oblika… Prvo je pronašao koral i neke manje delove pored njega, a sledećeg dana čitav blok peska – dodaje otac.

– U tom pesku smo pronašli mnogo školjki, nešto što liči na pipak lignje i razne druge praistorijske fosile – navodi.

Sing stariji kaže da je fosilni ostatak verovatno pripadao rugosa koralu, za koji se procenjuje da je postojao u paleozoiku – pre između 251 i 488 miliona godina.

– Engleska je u to vreme bila deo superkontinenta Pangea [koji je nekada postojao], a takođe je bila pod vodom…. Mnogo je to davno bilo.

Porodica naglašava da ne žive u delu zemlje koji je poznat po fosilima, kao što je Obala iz doba Jure u Engleskoj, ali da u njihovom dvorištu, gde su fosili pronađeni, ima mnogo prirodne gline.

– Mnogi ljudi kažu da je osećaj neverovatan kad otkrijete tako nešto u svom dvorištu – kaže Sing.

– Oni takođe kažu da su fosili svuda, samo treba pažljivo da gledate, ali pronalazak ovako velikog fosila je prava retkost – zaključuje.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article