Užasan napad starijeg čoveka na medicinsku sestru dogodio se pre tri dana. Sestra je pretrpela lakše telesne povrede, a slučaj je predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Sve se dogodilo na Covid odeljenju KC NIš, kada je pacijent (82) hteo svojevoljno da napusti bolnicu i pretio da će skočiti kroz prozor. Medicinska sestra (32) ga je sprečila u toj nameri, nakon čega ju je on bukvalno istukao štapom.

– Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

– Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.

Izvor: Telegraf.rs

Laborantkinja kovid ambulante skočila sa trećeg sprata

The post Deda (82) u niškoj Covid bolnici štapom ISTUKAO medicinsku sestru, jer ga je sprečila da skoči kroz prozor appeared first on Luftika.

Original Article