Muškarce se odjednom blati ako za vrijeme poslovne večere pričaju o intimnim stvarima ili ako šalju seksualno nabijene poruke ženama kojima nisu privlačni, stoji u otvorenom pismu kojeg je potpisalo 100 Francuskinja, među kojima je i glumica Catherine Deneuve (74).

PREOKRET U INDUSTRIJI Godina revolucije u showbizu: Žene su raskrinkale predatore

Žene, redom spisateljice, umjetnice i pripadnice akademske zajednice, bune se na ‘lov na vještice’ koji je izbio nakon skandala s producentom Harveyjem Weinsteinom (65). Progovorile su protiv kampanje #MeToo kojoj je cilj pomoći žrtvama seksualnog zlostavljanja te francuskoj verziji iste kampanje pod nazivom ‘Prozovi svoju svinju’.

The Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit Gala - New York | Autor: AURORE MARECHAL/Press Association/PIXSELLFoto: AURORE MARECHAL/Press Association/PIXSELL

– Muškarce odjednom tjeraju s radnih mjesta, čak i kada samo dotaknu nečije koljeno ili pokušaju ‘ukrasti’ poljubac. Silovanje je zločin, ali upucavanje ženama nije, niti je napadno kada se muškarac ponaša kao gentleman – poručile su Francuskinje.

Deneuve i ostale potpisnice, među kojima je i bivša francuska porno-zvijezda, tvrde da ‘feministički pokret’ uništava seksualnu slobodu. Umjesto da razvoj situacije pomaže ženama, kažu, on pomaže svima koji su protiv ‘seksualnosti i muškaraca’.

The 75th Golden Globe Awards - Press Room - Los Angeles | Autor: Tammie Arroyo-GG18/Press Association/PIXSELLFoto: Tammie Arroyo-GG18/Press Association/PIXSELL Hollywood je u crnini podržao žrtve seksualnog zlostavljanja

– Žene su oduvijek trebale biti svjesne da je prirodna seksualnog nagona divlja i agresivna. No dovoljno smo bistre da shvaćamo da se to nije smije miješati sa seksualnim zlostavljanjem – zaključile su Francuskinje.

The 75th Golden Globe Awards - Press Room - Los Angeles

The 75th Golden Globe Awards - Press Room - Los Angeles

‘WEINSTEIN NA TAPETI’ Zlatni globusi: Pobjeda ‘Velikih malih laži’ i glumice u crnini

Žene Hollywooda i dalje podržavaju pokrete ‘Time's Up’ i ‘Me Too’ s ciljem raskrinkavanje seksualnih predatora u svim industrijama. Na dodjeli nagrade Zlatnih globusa, žene i muškarci iz filmske industrije odjenuli su se u crno ne bi li podržali žrtve seksualnog zlostavljanja.

Original Article