Foto: Promo

U utorak 5. septembra, u naselju Vojvode Vlahovića, u Beogradu, odigrala se prava drama. Pas, ženka rase akita našla se na samoj ivici krova četvorospratne stambene zgrade i samo su je minuti delili od pada na pločnik.

PROČITAJTE JOŠ: Vratili se iz Holandije da čuvaju ovce u Srbiji: evo kako su Tatjana i Bojan stvorili farmu ovaca u selu kod Sombora

Kuju je primetio stanar zgrade, koji je čuo kako cvili i zapomaže, jer se našla na samoj ivici kosog krova, gde joj se nije moglo prići. Poziv koji je dispečer Animal Rescue Serbia primio zahtevao je hitnu akciju, stoga je tročlana spasilačka ekipa, koja je bila na raspolaganju odmah krenula na lokaciju.

Iako je strašno cvilela od straha, kada joj se pozivalac obratio i rekao da se smiri jer pomoć dolazi, kao da je razumela svaku njegovu reč i potpuno se umirila.

Pod punom spasilačkom opremom ženska ARS ekipa, Sandra, Sofija i Irena, započele su akciju, kada su se pojavili i vlasnici psa. Kako smo kasnije saznali, u tim trenucima se desilo da nikoga nije bilo u stanu, pas je ostao na terasi sa niskom ogradom, pored koje su stajale stolice. Kuja istraživačkog duha, dospela je na krov popevši se na stolicu i preskočivši ogradu. Dok joj je Sandra, jedan od spasilaca, stavljala svu neophodnu opremu oko tela, kuja je mirno stajala ne pružavši nikakvu vrstu otpora. Intuitivno je razumela da je služba za spasavanje životinja tu da joj pomogne i potpuno je sarađivala tokom akcije spasavanja.

Video spašavanja psa pogledajte OVDE!


Article source: http://www.lepaisrecna.rs/slobodno-vreme/vesti/21465-drama-u-beogradu-pas-na-ivici-krova-bio-je-korak-do-smrti-a-onda-su-se-pojavili-heroji-foto-video.html