Youtube/RTS Najlepše narodne pesme – Zvanični kanal
Era Ojdanić

Bora Drljača preminuo je u 80. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Od pevača se opraštaju porodica, prijatelji, kolege, ali i njegovi fanovi uz emotivne poruke i omiljenim tvitovima, a sada je njegov prijatelj Era Ojdanić progovorio o gubitku bliskog prijatelja.

Neutešan se prisetio i njihovog druženja, ali i poslednjeg susreta.

– Teško sam podneo njegovu smrti. Mi smo 55 godina delili poslednju koru hleba. Pre jedno mesec i po dana kada je on izašao iz bolnice, radili smo jednu emisiju, i ja ga pitam: ‘Boro, brate moj, kako si?’, a on mi je odgovorio da nije dobro i da mu je Bora rekao da je izgubio na kilaži i da se prepolovio. Rekao mi je: ‘Nije dobro’. Čim je on to rekao, znao sam da nije dobro sa zdravljem. Rekao sam da mu nije ništa, da će pobediti sve što ima. Posle toga se nismo videli, čuli smo se telefonom, i rekao je da je dobro. U zadnjih 10, 15 dana okretao sam njegov broj telefona, ali se nije javljao. Poslao sam mu poruku samo da mi javi kako je i da li je dobro. Pre 3 dana stigla mi je poruka sa njegovog broja, deca njegova su mi poslala da je izašao iz bolnice, da je bio na zračenju, da je mnogo loše, ima karcinom na mozgu – rekao je on i dodao:

– Nisam znao da je u bolnici. Sinoć kad su mi javili da je preminuo plakao sam celu noc, izjavljuju mi saučešće kao da sam član porodice. Boru nikada do kraja svog života neću zaboraviti. Bio mi je kao brat! – poručio je Ojdanić.

Original Article