Američka filmska glumica Norma Džin Mortenson, poznatija kao Merlin Monro, preminula je 1962. godine. Njeno telo pronađeno je u stanu u Los Anđelesu, a kao zvanični uzrok smrti navedena je prevelika doza lekova koju je glumica navodno popila. Uprkos glamuroznom životu na filmskom platnu, realnost koja ju je okruživala bila sasvim drugačija. Fatalna lepotica krila je tugu koja ju je pratila od rođenja.

View this post on Instagram

Merliyn Monreo Nostaljik, Merliyn Monreo Nostalgia #merlynmonroe #gezentavuk73

A post shared by BeHappyDontCry (@gezentavuk73) on

Majku su joj još kad je bila dete smestili u duševnu bolnicu, zbog čega je Monro živela u čak 11 hraniteljskih porodica, a skoro godinu dana provela je u sirotištu u Los Anđelesu.

“Bila sam greška. Majka nije htela da me rodi. Mislim da me nikad nije želela”, izjavila je jednom prilikom glumica.

View this post on Instagram

A classic portrait of Marilyn by Frank Powolny, 1953. #marilynmonroe#marilyn#monroe#1950s#blondebombshell#glamour#actress#oldhollywood#marilynmonroefan#normajeane#normajeanebaker#pinup#fifties#oldmovies#beauty#blonde#classichollywood#blackandwhite#elegant

A post shared by Marilyn Monroe (@somelikeitmonroe) on

Bila je oličenje glamura i seksepila, i skoro da nije bilo osobe koja nije želela da joj se približi i bude poput nje.

Međutim, ovi detalji iz njenog života malo su poznati široj javnosti.

1. Haljina koju je nosila dok je na sebi svojstven način čestitala 45. rođendan američkom predsedniku Džonu Kenediju pevajući pesmu “Happy Birthday, Mr. President”, koštala je čak 1.267.500 dolara. Nijedna haljina do tada nije kupljena za toliko novca.

2. Iako je bila modna ikona, najlepše se osećala kada na sebi nije imala nijedan komad odeće. Obožavala je da bude naga, i konstantno se pred šminkerkama šetkala bez odeće na sebi.

Za prvu naslovnicu magazina “Plejboj” pozirala je 1953. godine, a za fotografisanje je dobila samo 50 dolara.

View this post on Instagram

#marilynmonroe

A post shared by follow for follow (@venoha_) on

3. Veoma je volela da kuva, a ljudi koji su je poznavali govorili su da je bila dobra u tome.

4. Iako je ušla u istoriju zbog rečene “Dijamanti su ženini najbolji prijatelji”, sama nije imala mnogo skupocenog nakita. Jedini dijamant, bio je onaj na prstenu koji joj je poklonio Džo Dimađio.

5. U braku sa legendarnim bejzbol igračem Jenkija iz Njujorka Džoom Dimađijom bila je samo osam meseci. Kap koja je prelila čašu, i navodno stavila tačku na njihov brak, bila je antologijska scena iz filma “Sedam godina vernosti” u kojoj glumica u beloj haljini stoji iznad otvora u podzemnoj železnici.

View this post on Instagram

Marilyn… #MarilynMonroe

A post shared by Bruno Diaz (@idles_time) on

Naime, dok je Bili Vajlder insistirao da se scena ponovi nekoliko puta, što je okupljena publika s oduševljenjem pozdravljala, Džo je ludeo, posmatrajući sa strane sve. Inače ova haljina prodata je na aukciji za 5,6 miliona dolara.

6. Merlin Monro je očajnički želela da postane majka, ali se u ovoj ulozi nažalost nikada nije ostvarila. Morala je da krije trudnoću dok je bila u braku s Arturom Milerom, jer on navodno nije bio otac deteta. Merlin se tada viđala sa francuskim glumcem Ivom Montanom. Ubrzo nakon toga imala je spontani pobačaj. Pre ove, izgubila je tri bebe.

View this post on Instagram

Marilyn Monroe.. with Yves Montand #marilynmonroe #yvesmontand

A post shared by Tatiana Gusar (@tatiana__gusar) on

Članak Fatalna lepotica krila je veliku tugu: Nepoznate činjenice o životu Merlin Monro (FOTO) se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article