EFEKTNA I ZANIMLJIVA

Jedna od najzanimljivijih kućnih biljaka poprilično je retka. Možete ju uzgajati u teglicama, a posebno će dobro izgledati ako je posadite u viseće teglice tako da njeni listovi mogu slobodno da padaju.

JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH CRTAĆA KRIJE VELIKU TAJNU! Svaki lik u Sunđer Bobu ima skriveno značenje, EVO I KOJE

BRIGA I UZGOJ

Filodendron Pink Princess jednostavan je za uzgajanje. Kao i druge vrste filodendrona voli svetla mesta koja nisu na direktnoj sunčevoj svjetlosti. Idealan je za zatvorene prostore, a može se prilagoditi širokom rasponu temperature od 16°C – 29°C. Treba ga zalivati kada je zemlja suva (najbolje proveriti drvenim štapićem), a prehranjivati jednom mesečno.

FILODENDRON PINK CONGO

Ako naletite na biljku koja ima samo ružičaste listove onda se verovatno ne radi o Pink Princess vrsti već o veštački stvorenoj takozvanoj Pink Congo.

Njeni listovi nisu prirodno takve boje nego se hemijskim procesom unosi boja u biljku. Takvi filodendroni ružičaste listove imaju samo šest meseci do godinu dana, tada boja bledi i listovi ponovo postaju zeleni. Bilo da se odlučite na prirodnu vrstu ili onu hemijski obojenu, filodendron je jako zahvalna biljka i volet ćete da je gledati kako raste. Roze primerke možete pronaći u rasadnicima.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article