Na fotografiji koja je nasmejala svet, britanska kraljica Elizabeta II ima krajnje ozbiljan izraz lica dok drži belu staromodnu slušalicu, okružena figuricama pasa u svom slabo osvetljenom domu, piše B92.

Naime, na instagram nalogu kraljevske porodice pojavila se fotografija kako kraljica obavlja telefonski poziv, a vidi se i sa kim.

Ona je preko telefona održala audijenciju sa premijerom Borisom Džonsonom, a nedeljni susret organizovan je preko telefona kako bi se poslala poruka da građani Britanije ostanu kod kuće.

Iako je poruka jasna, ova fotografija je zabavila internet.

Razlika u osvetljenju i izrazima lica kraljice i Džonsona, uz njegovu nenameštenu frizuru navela je mnoge korisnike društvenih mreža da komentarišu kako je ovo sjajan materijal za fotošop, parodije i internet šale.

Naravno, ovo nije bilo zlonamerno, jer mnogi korisnici su u svojim objavama dodali i „Neka Bog čuva kraljicu“.

View this post on Instagram

The Queen held her weekly Audience with the Prime Minister today by telephone. Her Majesty – pictured this evening at Windsor Castle – has held a weekly Audience with her Prime Minister throughout her reign.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

U Britaniji je, inače, velika briga za 93-godišnju kraljicu i njeno zdravlje usred globalne pandemije, pogotovo sada kada je potvrđeno da je princ Čarls pozitivan na COVID-19.

Pošto su se Čarls i kraljica nedavno pojavili na Danu Komonvelta zajedno sa ostatkom kraljevske porodice, Bakingemska palata je skoro rekla da je „kraljica u dobrom zdravstvenom stanju.“

Članak Fotografija zasmejala internet – koga to zove engleska kraljica? (FOTO) se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article