Ova 11. sezona će mi biti posljednja, rekla je Gillian Anderson (49). Glumica je najavila odlazak iz znanstveno fantastične serije ‘Dosjei X’, koja ju je proslavila devedesetih godina, a tumačila je detektivku Danu Scully.

– Vrijeme je da ‘objesim Scullyin šešir’. Stvarno je. Gotova sam s tim dijelom karijere i ovo je kraj – rekla je Anderson koja je nedavno dobila zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih u Los Angelesu. Ipak, šuška se kako se glumica nije složila s producentima na setu oko nekih scena.

Actor Anderson poses on her star after it was unveiled on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles

Actor Anderson poses on her star after it was unveiled on the Hollywood Walk of Fame in Los Angeles

PLATINASTA PLAVUŠA Neprepoznatljiva je: Agentica Scully dobila svoju ‘zvijezdu’

Glumica je snimila 11. sezonu s kolegom Davidom Duchovnyjem (57) koji igra agenta Foxa Muldera, a epizode se trenutno prikazuju.

BAFTA Los Angeles Tea Party 2018 | Autor: O'Connor/Press Association/PIXSELLFoto: O'Connor/Press Association/PIXSELL

– Bila sam jako znatiželjna i uživala sam glumeći ponovno tog divnog lika – osvrnula se nedavno Anderson na ponovno snimanje serije. Kaže da joj to bilo kao da ponovno uči hodati i kroz epizode su čak počeli ‘trčati’. Dodala je kako joj ne bi teško palo da je to oproštajna sezona.

– Ima puno stvari koje bih voljela raditi u životu i karijeri, ali ovo je bila izvanredna prilika i fantastična uloga na kojoj sam veoma zahvalna – rekla je. Gillian ima kći Piper Maru (23) iz trogodišnjeg braka s produkcijskim dizajnerom Clydeom Klotzom, te sinove Oscara (11) i Felixa (9) iz propalog braka s biznismenom Markom Griffithsom.

Njezin kolega Duchovny je rekao kako će biti ‘Dosjei X’ biti dobar i ako nastavi bez Anderson ili završi s trenutnom sezonom.

– Pokušao sam mnogo puta reći zbogom Foxu Mulderu i nisam uspio – zaključio je. Producenti serije još nisu službeno javili hoće li se nastaviti snimati serija.

Original Article