Danas se navršava godinu dana od smrti Marine Tucaković.
Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije bilo je ”ako želiš hit pjesmu, pozovi Marinu Tucaković”, a kako je napisala preko 4.000 pjesama važila je za najvećeg hitmejkera.

Zasužna je za pjesmu ”Ljuljaj me nježno” Olivera Mandića, ”Ti samo budi dovoljno daleko” grupe Generacija 5, ”Dodirni mi koljena” grupe Zana i još mnogo drugih pjesama i hitova, a uticala je na to da mnogi pjevači i pjevačice izgrade uspješne karijere, kao što su Džej, Dragana Mirković i mnogi drugi.

  • Meni je ključna priča osoba za koju pišem, ali i njeno visočanstvo melodija – kad me povuče, onda sam tu car, a kad me ne vuče bude malo rutine i napinjanja i to umije umjetnika baš da smori – govorila je Marina Tucaković.

Podsjetimo, Marina je svoje posljednje dane provela u KBC “Dragiša Mišović”, gdje je prebačena jer joj je naglo pozlilo. Bila je i na respiratoru, zbog koronavirusa. Početkom 2018, inače, dijagnostikovan joj je maligni tumor dojke, poslije čega je ubrzo i operisana. Njena borba nije prestajala do posljednjeg dana.
(express/republika)

The post Godinu dana bez Marine Tucaković: Borila se kao lavica, a iza sebe je ostavila brojne hitove koji i dalje žive appeared first on Express.

Original Article