Halid Muslimović, koji skoro 30 godina odbija da Erminu Elezoviću isplati 32.000 evra, uspeo je dva puta da izbegne prinudnu aukcijsku prodaju svoje imovine.

Halid Muslimović prvi put progovorio o problemima: Ljudi su puni zlobe, postoji sud pa neka sudi!

Čovek kojeg je bosanski pevač prevario tako što mu je uzeo novac za snimanje albuma koji nikada nije objavio, na pravdu i obeštećenje čeka još od 1990. godine.

I pored odluke Apelacionog suda u Kragujevcu, koja je pravosnažna, Muslimović ne želi da mu isplati dugovanje. Zato su nadležni organi pribegli opciji prodaje imovine dužnika, iz koje bi se podmirili svi poverioci, ali i to je propalo jer nije bilo zainteresovanih kupaca za Muslimovićevu imovinu u Prijedoru.

Postupak je zasad obustavljen i nije poznato koje mere će biti preduzete.

– Zemljište i poslovno-proizvodni objekat sa namenom za snimanje i proizvodnju audio i video zapisa, hotel sa tri zvezdice, salon automobila, TV studio i pomoćni prostor za kotlarnicu, a potpuno dovršeni objekti na hotelu sa prostorima koji su u funkciji (recepcija, kafe-bar, prodavnica, restoran sa kuhinjskim blokom, sanitarni čvorovi, po deset soba i jedan apartman na prvom spratu i drugom spratu), koji čine nezavisnu celinu. Vrednost nepokretnosti utvrđena je na iznos od 3.010.000 maraka (oko milion i po evra) – piše u zaključku suda iz Prijedora.

Elezović kaže da mu nije jasno zbog čega je obustavljena licitacija.

– Niko se nije pojavio kao kupac, sud je obustavio postupak. Nama je samo tako rečeno i stvarno ne znam šta više da komentarišem, bez reči sam – kazao je on za Kurir.rs

Poznajući (ne)prilike u kojima se Muslimović nalazi, izvori iz njegovog okruženja rekli su da su male šanse da se on izvuče iz finansijskih problema i da ga prave teškoće tek čekaju.

– Čudno je kako je sud uopšte mogao da pokuša prodaju njegove imovine jer se skoro ništa ne vodi na Halidovo ime. Takođe, na pomenuti hotel u Prijedoru je stavljena hipoteka jer je podigao ogroman kredit, što znači da banka ima prvenstvo naplate u slučaju da dođe do prinudne prodaje. Da ne govorim o tome šta mu je sve napravila bivša ljubavnica Sonja Bašić. Ona je rešena u tome da ga uništi. Tužila ga je zbog duga od 107.000 evra, vodi se poseban krivični postupak jer ju je pretukao prošle godine, a u februaru je preko suda izdejstvovala da Muslimović ne može sam da proda svoju imovinu dok se spor o dugu ne završi. Tek s njom će imati velikih problema, a ni stare nije rešio – kazao je izvor Kurira blizak Muslimoviću.

Članak Halid Muslimović u problemima? Zbog dugova mu plene hotel od 1.500.000 evra!? se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article