Nova ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, prilično se spetljala tokom jučerašnjeg (15. novembar) gostovanja u emisiji TV Pink “Hit tvit”.

Do je govorila o spomeniku Stefanu Nemanji, pokušavajući istovremeno da pohvali predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao inicijatora njegovog podizanja, novoizabrana ministarka napravila je svojevrstan gaf.

“Incijator za ovaj spomenik i za odavljanje počasti ovako našem velikom pretku je naš predsednik Aleksandar Vučić. Verovatno je to razlog… “, nije stigla da završi Kisić Tepavčević, kad ju je prekinuo lider radikala Vojislav Šešelj:

“Kako reče, svom velikom pretku?”

“Veliki pretek, naš veliki pretek”, odgovorila mu je ona, a preneo portal Nova.

Odavljanje počasti i veliki pretek
Pa majku vam nepismenu🤣🤣🤣🤣🤣 pic.twitter.com/jtZ8oh90GA

— SofronijeUE – “VELIKI PRETEK” (@SofronijeUE) November 15, 2020

Predsednik Srpske radikalne stranke u više navrata ulazio je u diskusiju sa ministarkom Kisić Tepavčević u emisiji “Hit Tvit”, koja se prethodne večeri emitovala na televiziji Pink.

Tokom emisije došlo je do rasprave oko obavezne vakcinacije protiv koronavirusa, kada je Šešelj postavio pitanje o ljudskim slobodama.

Kada je dr Kisić Tepavčević rekla da je ozbiljna pretnja po sve nas “ukoliko neko ponašanjem, činjenjem ili nečinjenjem, narušava bezbednost drugih ljudi”, usledila je reakcija lidera SRS.

“Ne može to”, prekinuo je Šešelj i nastavio: “Možete da ih izolujete iz specifičnog društvenog miljea i da im kažete da im je zabranjeno da uđu ovde ako nisu vakcinisani, a da nekog prinudno vakcinišete, možete samo decu. Kada je odrasla jedinka u pitanju, ne može mu se pod pretnjom sankcija to naložiti, izuzev sankcijom otpuštanja sa radnog mesta”.

“Gospodine Šešelj, dozvolite da se vi ne razumete…”, pokušala je da odgovori Kisić, ali ju je Šešelj ponovo prekinuo: “Ja se razumem. Ja sam sam najcenjeniji svetski profesor ustavnog prava i političkog sistema.”

Mitrović o Verici Bradić, Hit tvitu i Lukasovim prostaklucima: Veoma sam ponosan

The post I dr Kisić zamucala od hvale predsednika i “odavljanja” počasti našem velikom “preteku” appeared first on Luftika.

Original Article