Ljeto 1967. godine. Imao sam dvije godine kad je načinjena fotografija u dvorištu našeg doma u Los Angelesu. Moja sestra Tara tada je imala tri godine. Sjedili smo na očevim leđima i nosili istu odjeću. Tata je bio na koljenima i rukama, a na sebi je imao prugastu majicu. Mama je nosila ružičastu haljinicu, počeo je svoju ispovijest Alexander (52), sin Joan Collins (84) i Anthonyja Newleya.

Obiteljska idila narušena je već godinu kasnije. Anthony je živio u svom uredu te je imao aferu s bogatom nasljednicom Charlotte Ford dok je Joan ljubovala s producentom Ronom Kassom te razmišljanja o povratku u Veliku Britaniju.

– Kada se prisjetim svog uništenog djetinjstva shvatim da je za sve krivo čudovište zvano šoubiznis. Moji roditelji bili su zarobljeni monstruoznim prohtjevima i bili nesigurni. Osjećao sam njihovu nesigurnost kao dijete i znao sam da je njihov fokus nešto drugo, samo ne ja – priča Alexander.

Joan Collins je pedesetih godina bila san svakog muškarca. Za njom su uzdisali Marlon Brando, Harry Belafonte i Warren Beatty. Tada je ostala u drugom stanju s Tonyjem.

– Bila je ludo zaljubljena u njega. No on je bio neuračunljiv. Bio je hipohondar i sve ga je smetalo. Ali najgore od svega, bio je nevjeran. Danas bi ga prozvali ovisnikom o seksu – govori Alexander.

Priznao joj je da je opsjednut mladim djevojkama, ali joj je obećao da će se promijeniti i ona se udala za njega. Kako kaže Alexander, bili su Brangelina svog vremena, a s njima su se jedino mogli uspoređivati Elizabeth Taylor i Richard Burton.

Upoznali su se u Londonu, iza pozornice jednog kazališta na West Endu. Newley je tu večer igrao ‘Stop the World – I Want To Get Off’. Kada je vidio Joan koja je bila s Robertom Wagnerom, predložio im je da zajedno odu na večeru.

Ubrzo su postali nerazdvojni i preselili se u SAD. Ipak, brzo su shvatili da su potpuno drugačiji. Živjeli su velikoj vili no rijetko su bili zajedno.

– Moj tata je vrijeme provodio u garaži. Tamo je radio, slušao glazbu, sanjario i drogirao se. Mama se za to vrijeme družila sa svojim gay prijateljima – rekao je.

Recording of "Wir lieben Fernsehen" | Autor: Henning Kaiser/DPA/PIXSELLFoto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL

Joan je bila poletna i živahna dok je Anthony više preferirao ostajati kod kuće. Stalno ga je pokušavala izvući iz kuće no on bi joj rekao: ‘Ti samo idi cvjetiću, zabavi se’.

Stalno su se svađali oko karijere koju je žrtvovala zbog njega. Njezine prijateljice Natalie Wood i Dyan Cannon nisu bile ni približno lijepe kao Joan. No one su snimale i radile ‘punom parom’ dok je Collins sjedila kod kuće.

Sreću je pronalazila u malim stvarima. Bila je kreativna i voljela je dizajn interijera pa je stalno nešto radila kod kuće.

– S njim je ostala samo zbog nas, djece. No to je sve bila predstava. Znali su da se niti jedan nikad neće promijeniti – priča Alexander.

U jesen 1969. Joan je imala svakodnevne posjete Rona Kassa. Anthony se tada već preselio u svoj ured. Nekoliko dana nakon Alexanderovog četvrtog rođendana odlučili su djeci priopćiti novosti. Primili su se za ruke, a Tony je govorio:

Luminous - BFI Gala Dinner 2017 | Autor: Keith Mayhew/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELLFoto: Keith Mayhew/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

– Mama i ja vam imamo nešto za reći. Već dugo razmišljamo o tome, ali nije nam lako. Mi više nećemo živjeti u istoj kući. Previše se svađamo, a to ne želimo. Nije da vas ne volimo, nego više ne želimo živjeti u istoj kući. Mama i tata će se rastati, ali to ništa ne znači. Mi smo i dalje vaši mama i tata i uvijek ćemo biti. Razumijete li?

Tara je zaplakala, a Alexander je stavio palac u usta i upitao: ‘Mogu li se sada nastaviti igrati?’.

Foto: screenshot/24sata

Joan i Ron Kass

– Ne sjećam se preseljenja u London. Tu je stigao i Ron Kass koji je radio za MGM Records. U Londonu je surađivao s Beatlesima. Jako je htio oženiti Joan, ali ona to nije htjela. Nije željela da imamo novog tatu tako brzo – otkriva Alexander.

Družili su se s Paulom McCartneyem i Ringom Starrom. John Lennon se ‘zapalio’ za Joan, ali ona ga nije shvaćala ozbiljno.

– Bio sam sretan kad su se mama i Ron smijali. Gledao ju je u oči i držao za ruku. Tata to nikad nije radio – priča Alexander.

Joan se ipak odlučila udati za Rona 1972. godine na Jamajci. Tara i Alexander nisu bili pozvani. Nedugo nakon rodila je Katyanu Kennedy Kass.

Original Article