U objavi na blogu ogranka FBI-ja u državi Oregon tako se objašnjava da internet veza, iako omogućava pristup popularnim servisima kao što je Netfliks, omogućava i hakerima upad u nečiji dom preko neobezbeđenog televizora, preko kojeg može onda doći i do nečijeg internet rutera.
– Hakeri takođe mogu preuzeti kontrolu nad vašim neosiguranim televizorom. Na donjem delu spektra rizika mogu menjati kanale, igrati se jačinom tona i pokazivati vašoj deci neprikladne video snimke – piše FBI u tekstu upozorenja.

INTERNET DETOKS – najnoviji trend! Isključite lokaciju na mobilnom, obrišite fotografije, aplikacije, JEDNOSTAVNO IDITE NA OFF!

Pixabay

U najgorem slučaju, nastavlja FBI, hakeri mogu da uključe kameru i mikrofon nečijeg televizora u spavaćoj sobi i tiho sajber-prisluškuju.

OVO ĆE VAS OBRADOVATI: Nema više gubljenja vremena sa sporim sajtovima, GUGL SPREMA INOVACIJU!

Osim toga, kamera i mikrofon koji su ugrađeni u novije televizore, kako bi omogućli komande glasom i videočet, hipotetički omogućavaju i proizvođačima televizora, odnosno aplikacija koji se na tom TV-u koriste, da nekog prisluškuju.

ZARADITE PREKO FEJSBUKA! Ovo je najlakši način da dođete do VELIKE LOVE! (VIDEO)

Hakeri su, kako se podseća, u januaru ove godine, već upali u hiljade Guglovih pametnih uređaja.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article