Glasanje za Oscara je u tijeku, a sve nagrade koje prethode najbitnijoj već su dodijeljene pa se činilo kao da postoje jasni kandidati. No Zlatne kugle, koje inače jako dobro pokažu kako stoje stvari, ove godine malo su podbacile. Stoga nije nimalo lako reći da neki film preteže odnosno da ima više šansi za pobjedu.

Ipak, grupa filmova koji možda imaju najbolje šanse je već formirana. U njoj se nalaze krimi film ‘Tri plakata izvan grada’, drama ‘Lady Bird’ te horor triler ‘Bježi’. U pitanju su filmovi koji su već nagrađivani raznim bitnim nagradama, tako da je jasno kako bi mogli bez problema doći i do Oscara.

A IMA DOBRIH… Nagrade ‘Golden Globes’ opet zaobišle superherojske filmove

No tu su i filmovi koji nisu ‘pokupili’ toliko nagrada, ali su i dalje ostavili traga, kako na publici, tako i na kritici. U pitanju su ratna drama ‘Dunkirk’, koji je harao ljetnim projekcijama, nezavisna komedija ‘Moja ljubavna priča’ te nadolazeći film Stephena Spielberga, ‘Novine’.

O svakom od tri navedena filma se mnogo pričalo, posebice o Spielbergovom najnovijem uratku. Iako redatelj već ima Oscara, za ovaj film bi bez problema mogao još jednog uzeti.

Na koncu, čini se da je ova godina prepuna filmova koji su svi jako dobri kandidati za dodjelu nagrade. Mnogo filmova je istinski kvalitetno, tako da je jako teško izdvojiti jedan koji bi zavladao svime, kao što je to 1998. godine učinio ‘Titanic’.

Foto: Instagram/Screenshot

90. dodjela Oscara bit će u nedjelju, 4. ožujka 2018., a sve vezano za nju moći ćete pratiti na našoj filmskoj stranici.

Tema: FILM

Original Article