Govoreći o posljedicama pandemije koronavirusa kazao je kako nam je virus pokazao u kolikoj smo mjeri ranjiviji nego što smo mislili i u kolikoj smo mjeri ranjivi u odnosu na ono što se događa oko nas u svijetu

Sir David Attenborough (94) zasad je zadnji u nizu slavnih britanskih ličnosti koje su se cijepile protiv covida-19, potvrdio je njegov agent za britanske medije. Prije njega su cjepivo, među ostalima primili Joan Collins, Ian McKellen i Tom Jones. Slavni prirodoslovac i TV-prezenter cjepivo je primio samo nekoliko dana nakon britanske kraljice, koja je njegova vršnjakinja i njezina supruga, princa Filipa.

Kada ga je novinar Telegrapha prošli mjesec upitao bi li razmislio o tomu da iskoristi svoju slavu kako bi pokušao preskočiti red u nizu za cijepljenje, Attenborough je u šali odgovorio: “Mislim da u 94. godini života na to imam pravo”.

Govoreći o posljedicama pandemije koronavirusa kazao je kako nam je virus pokazao u kolikoj smo mjeri ranjiviji nego što smo mislili i u kolikoj smo mjeri ranjivi u odnosu na ono što se događa oko nas u svijetu. Istaknuo je činjenicu da mi ljudi nismo tako svemogući niti možemo sve kontrolirati, premda smo uvjereni da možemo.

Original Article