Članovi pokreta “Levijatan”, pod krinkom zaštite životinja, nastavljaju svoj teror, a nakon fašističkih ispada i otimanja pasa, dospeli su i do osvetničkog prebijanja momka zbog Fejsbuk statusa koji im nije bio po volji.

Incident u kome je, kako se sumnja, šest članova pokreta “Levijatan” pretuklo momka zbog komentara koji je ostavio na Fejsbuku, nije ni prvi, a nažalost verovatno ni poslednji, u kome su ulogu nasilnika i sudija uzeli članovi ovog pokreta.

Krađa psa na Dorćolu, ali i upad jednog njihovog člana u migrantski kamp u Obrenovcu, akcije su “zaštitnika životinja”, kojima je, spasavanje ljubimaca, kako se čini, samo maska za nasilje. Ovaj put su junačine, njih šestorica, pretukli Borisa Mikluša, a Nova.rs došla je do policijske službene beleške ovog slučaja.

Da su članovi grupe “Levijatan” najobičniji nasilnici, koji pod plaštom zaštitnika životinja, tuku ljude, opravdavajući nasilje i uzimajući pravdu u svoje ruke, mimo nadležnih institucija, pokazuje novi primer njihove osionosti.

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, a zbog sumnje da su maltretirali i prebili oštećenog Borisa Mikluša, a potom ga primoravali da na Fejsbuku uputi izvinjenje ovoj grupi zbog ranije ostavljenih komentara, policija je uhapsila šest pripadnika grupe “Levijatan”.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića, u Beogradu, presreli oštećenog M.B. od koga su zahtevali da, dok ga snimaju kamerom telefona, izgovori reči koje su od njega tražili, što je M.B. odbio.

Usled jakog udarca u glavu koji mu je otvorenom šakom zadao K.B, oštećeni je pao, a ostali osumnjičeni su mu onda rukama i nogama zadali više udaraca u predelu glave i tela upućujući mu pretnje.

Izveštaj lekara o stanju pretučenog momka za koje se sumnjiče Levijatanci pic.twitter.com/rVavj24pJN

— Yoshimi Battles The Nabijenog na Qrtz (@palihboraca) October 14, 2020

Uhapšeni su K.B, S.N, P.M, T.Z, B.M. i L.U. Svima se na teret stavlja krivično delo nasilnicko ponašanje prema M.B, a K.B. se tereti i za ugrožavanje sigurnosti M. B.

U dopunjenoj izjavi u Policijskoj stanici Zvezdara, koju je Mikluš dao 6. oktobra, stoji da ga je napala grupa koja se predstavlja kao “Levijatan” i da je saznao imena još dve osobe, koje su ga pretukle. Takođe, priložio je i lekarski nalaz, gde piše da je zadobio lake telesne povrede.

Mikluš je u dopuni ispričao i da je 4. oktobra dobio poziv i da je osoba koja ga je pozvala, uputila pretnje, i da će da ga odrobija ukoliko ne napravi video snimak u kojem se izvinjava za komentar koji je stavio na “Fejsbuku”, u vezi delovanja grupe “Levijatan”, piše Nova.

Nacistička govna pic.twitter.com/HH9N1jWnWZ

— Yoshimi Battles The Nabijenog na Qrtz (@palihboraca) October 14, 2020

“Meni je taj nepoznati momak rekao da ovaj razgovor vodi sa mnom po nalogu osnivača grupe “Levijatan” Pavla Bihalija. Taj preteći razgovor imam snimljen i isti ću dostaviti policiji i tužilaštvu”, rekao je u policiji Mikluš i dodao da je imao još jedan poziv dan kasnije, gde je trebao da dogovori neke električarske radove, ali da sumnja da su hteli da ga pretuku.

Mikluš je rekao i da je u strahu, pogotovo za majku i sestru, koje mogu lako da nađu.

U međuvremenu, Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor jednom od osumnjičenih, K.B. dok je odbio da pritvor odredi ostaloj petorici koji su bili uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja prema Miklušu. Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema K.B odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Uletanje kolima u migrantski centar u Obrenovcu

Filip Radovanović (23), takođe član “Levijatana”, uhapšen je početkom maja nakon što je u Obrenovcu uleteo kolima u migrantski centar u tom gradu. On je 6. maja probio ogradu migrantskog centra u Obrenovcu, i sve vreme emitovao prenos uživo na Fejsbuku. Nakon hapšenja, na saslušanju je tvrdio da je to uradio jer su štićenici centra maltretirali njegovu devojku. Tokom istrage obavljeno je veštačenje koje je potvrdilo da je Radovanović bio uračunljiv u trenutku kada je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

“Ne želim da moju devojku napadaju migranti, ne želim da gledam ljude koji ne beže ni od čega u svom gradu, ne želim da ih gledam, ne želim muslimansku državu, ne želim ovo da trpim. Kazna će da bude velika, sigurno” vikao je Filip dok je vozio.

Sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Osnovnim tužilaštvom kojim je osuđen na osam meseci zatvora.

Nedelju dana nakon incidenta, pedesetak desničara, pripadnika pokreta Levijatan, Četničke omladine i Nacionalnog korpusa, protestovalo je ispred migrantskog centra u Obrenovcu.

Protiv njih je podneta krivična prijava Prvom osnovnom tužulaštvu, koje je naložilo policiji da obavi predistražne radnje, što je istovremeno bila i poslednja javna informacija o ovom incidentu, preciznije, nije poznato da li su se pripadnici pokreta “Levijatan” zbog ovoga suočili sa istragom, ili nekom krivičnom sankcijom.

Nakon pisanja našeg portala, da je romskoj porodici Garip pokret Levijatan oteo psa i da je pokrenuta istraga, javio nam se Milan Lolić kojem su, kako je ranije rekao, iste te siledžije otele plavo belog staforda i čiji je vlasnik, kako je rekao Lolić, Aleksandar Buhanac koji je u tom trenutku bio drugi čovek pomenute organizacije. Psa je dobio u decembru 2017, a nestao je u aprilu 2018. godine.

Vođa Levijatana širi versku mržnju prema poslanicama: 3,2,1, BUM! (FOTO)

The post Junaci Levijatana pretukli Borisa zbog komentara na Fejsbuku appeared first on Luftika.

Original Article