Jedna buregdžinica u Ljubljani obećala je da će dostavljaču hrane, koji je dobio kaznu jer je jeo na javnom prostoru, pokriti trošak kazne ako se dokaže da je u pitanju bio njihov popularni burek sa sirom.

“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo da ga pitamo gde je kupio burek. Ako ga je kupio kod nas, pomoći ćemo mu sa plaćanjem kazne”, objavila je buregdžinica “Burek Olimpija” na Fejsbuku, a preneo Jutarnji list.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen 400 evra jer je u vreme “lokdauna” u centru Ljubljane, na pauzi seo i skinuo masku da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama.

O ovom slučaju se raspravljalo i u parlamentu.

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke preduzete mere protiv koronavirusa apsurdne i preterane, a policija tvrdi kako je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršilac nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Dečak (12) kažnjen sa 150 evra na Halkidikiju jer nije nosio masku. Jeo je sladoled

The post Kažnjen sa 400€ jer je jeo bez maske, a burekdžinica se nudi da plati appeared first on Luftika.

Original Article