Brojne estradne ličnosti učestvuju u strašnoj pljački naivnog naroda!

Kija Kockar, Luna Đogani, Slobodan Radanović, Ljupka Stević, Anabela Atijas, Nadežda Biljić, Maja Marinković i drugi reklamiraju profile na Instagramu koji nude, navodno, sigurne tipove za nameštene utakimice.
Jedan od prevarantskih profila koji su preporučili brojni poznati je nikolalazic.tips, a desetine njegovih žrtava progovorilo je za „Informer“. Među njima je i Snežana Petrović, koja prevarena za skoro 1.200 evra.
– Videla sam da Kija, Luna, Janjuš, Miljana i drugi pričaju kako im taj dečko daje sigurne dojave na nameštene utakimce. Zato sam mu se javila – priča Snežana i otkriva kako su tekli pregovori sa čovekom koji se predstavlja kao Nikola Lazić:

– Tražio mi je da mu uplatim 100 evra da bi mi javio na koji meč da se kladim. Onda mi je rekao da sam u obavezi da mu platim još 500 evra kad mi tiket prođe. Uplatila sam mu novac i javio mi je za neki meč iz slovačke lige. Taj meč nije bio u ponudi. Rekao mi je da njemu pošaljem novac koji sam planirala da uložim i da će mi on uplatiti tiket u Bosni. Slikao mi je taj tiket, na kojem je napisao moje ime i prezime. Kada sam to videla, poslala sam mu još 100 evra da mi uplati.
Kad su mu „legle“ pare, pravdao se da je nastao problem sa utakmicom, da je poništio prvi tiket i da je svih 200 evra uložio na drugi meč.
– Zatim mi je javio da sam prošla i da sam na tiketu dobila 7.000 evra koji će mi poslati Vestern junionom, ali da moram da platim proviziju 490 evra. Rekla sam mu da uzme od mog dobitka, ali pravdao se da je to nemoguće jer je kuriri od šefa organizacije dobijaju zapečaćene koverte koje ne smeju da otvaraju. Nasela sam i uplatila.

Prevarant je zatim poslao klijentkinji lažnu fotografiju na kojoj je pisalo da joj je uplatio 7.000 evra, ali su bili sakriveni kodovi koji su joj bili potrebni da podigne novac.
– Na uplatnici je pisalo da je provizija zapravo 980 evra. Zahtevao je da mu uplatim još 490 evra. Na kraju sam pozajmila pare i uplatila mu i to. Tada mi je rekao da će me zvati kurir da mi izdiktira ceo kod – priča Snežana i dodaje:

– Nazvao me je „kurir“, ali umesto da mi izdiktira kod traćio je od mene da im snimim video u kom potvrđujem da sam osvojila novac uz njihovu pomoć! Uslovio me je time da bi mi dao ceo kod. Kada sam to uradila, blokirali su me na telefonima, ali i na Instagramu. Prevaru sam prijavila policiji.

Odeljenje za tehnološki kriminal istražuje ceo slučaj zbog prijava desetine oštećenih.

Izvor: Informer

Članak Kija, Sloba i Luna reklamirali prevare na Internetu! se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article