Druga epizoda 23. sezone "South Parka", "Band in China", prikazuje dobro poznate likove koji oformljuju bend i postaju popularni u Kini, pa se bore sa sve strožim i kompleksnijim popisom zahteva komunističke države.

Printscreen You Tube

Epizoda je podigla mnogo prašine, a prema izveštaju "Hollywood Reporter"-a, kineski cenzori uklonili su sve epizode šoua sa svih platformi u zemlji. Vlada je blokirala i spominjanje "South Parka" na društvenim mrežama i u raspravama na forumima nakon emitovanja epizode 2. oktobra.

U spornoj epizodi se pojavio i Vini Pu koji je u Kini zabranjen još pre dve godine kad su počeli da ga porede s predsednikom Sijem Đinpingom.

U epizodi Sten, Džimi, Keni i Baters osnivaju heavy metal bend i nakon što se proslave u Kini, muče se da udovolje strogim pravilima koja im nameće kineska vlada.

OTKRILA JE NEŠTO POTPUNO NOVO ZA SEBE! Oduševiće vas kako je reagovala! (VIDEO)

– Svako ko bi izdao ideale da zaradi novac u Kini ne vredi pišljiva boba – kaže Sten u jednom trenutku.

U paralelnoj priči Stenov otac Rendi završi u radnom kampu u Kini nakon što je pokušao da započne posao s marihuanom. U kampu sreće i druge Diznijeve likove, uključujući Vinija Pua koji je tamo u užasnim uslovima iz političkih razloga.

SANJA OTKRILA UŽASNU ISTINU O TRUDNOJ KULIĆEVOJ: SOCIJALNO bi moralo da reaguje! Miljanin pokušaj da ISEČE VENE naišao na osude!

Otkako je "South Park" zabranjen, Met Stoun i Trej Parker izdali su "izvinjenje" na službenom kanalu "South Parka" u kojoj su se dodatno narugali Kinezima.

– Više volimo novac od slobode i demokratije. Si uopšte ne izgleda kao Vini Pu – piše, između ostalog, u saopštenju.

Izjava se odnosila i na izvinjenje menadžera "Houston Rocketsa" Derila Moreja koji je tvitom pružio podršku Hong Kongu.

– Borite se za slobodu, stanite uz Hong Kong – napisao je uz fotografiju pre nego što je uklonio tvit.

NBA je kasnije izdala saopštenje sa izvinjenjem u kom su poručili da žale jer je Morej – duboko uvredio mnoge njihove prijatelje i obožavaoce u Kini –

POGLEDAJTE VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article