Velimir - Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić, velikani, umrli, glumci, legendeSKANDAL – Slavni glumci Samardžić, Živojinović i Nikolić bili su simboli jugoslovenske kinematografije i celog jednog vremena

U poslednjih godinu i po dana, napustila su nas tri najpopularnija glumca bivše Jugoslavije.

Oni su ostavili veliki trag u filmskoj i televizijskoj produkciji u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji i Crnoj Gori.

Nedavni odlazak poslednjeg među njima, Ljubiše Samardžića, podsetio nas je i na njegove kolege Dragana Nikolića i Velimira Batu Živojinovića, koji su preminuli prošle godine.

Velimir - Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić, velikani, umrli, glumci, legendeSva trojica su prve korake na velikom platnu napravili početkom šezdesetih, a skoro deceniju kasnije, Bata, Gaga i Smoki su prvi put zajedno zaigrali u filmu „Ljubavni život Budimira Trajkovića” iz 1977. godine.

Velimir - Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić, velikani, umrli, glumci, legende

U godinama koje su usledile, tri velikana srpskog glumišta delila su kadar još nebrojano puta, a starija publika pamti Batu i Smokija još iz vremena partizanskih filmova. Igrali su zajedno u ostvarenjima „Partizanska eskadrila”, „Kozara”, „Valter brani Sarajevo”, „Crvena zemlja”… a zavidni komičarski talenat Smoki i Bata su pokazali u filmovima poput „Razvoda na određeno vreme”.

Velimir - Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Ljubiša Samardžić, velikani, umrli, glumci, legende

The post KRAJ ZLATNE ERE: Smoki, Gaga i Bata obeležili jednu epohu! appeared first on SKANDAL VESTI O POZNATIM LIČNOSTIMA, SKANDAL NOVINE, NOVINE SKANDAL, SKANDAL MAGAZIN, SCANDAL NOVINE NAJNOVIJI.

Kompletan tekst …