Ne stišava se bura u javnosti zbog Branislava Lečića koji predsedava žirijem pozorišnog Festivala u Brčkom.

Predstave se otkazuju, glumci se ograđuju. O tome je jutros u „Uranku“ govorio Branislav Lečić koji se u jutarnji program K1 televizije uključio iz Brčkog.

Na prvo pitanje Jovane Joksimović kako se oseća, Lečić je kazao:

– Prošao sam golgotu. I dalje je prolazim. Zaista je teško i veoma je ružan osećaj. Priča Danijele Štajnfeld je dokazano lažna. Ta kula od karata se srušila. Njena prijava je lažna – kazao je Lečić na K1.

– Ja sam odmah rekao da je ta priča notorna laž i da će se sve dokazati, i evo, nakon šest meseci to se i desilo.

Lečić je objasnio da nije tačno da su kolege otišle s Festivala zbog njega i da je neko otkazao učešće.

– Jedina predstava koja nije odigrana je „Zelena čoja Montenegra“ i to zbog toga što su dva glumca zaražena koronom i nisu uspeli da nađu zamenu. Sve druge predstave su odigrane, tu su i biće tu. To što se plasira u javnost je jako medijski zanimljivo, ali nije istinito – rekao je Lečić Jovani Joksimović.

Lečić je na K1 ovog jutra kazao je da je pravni postupak završen i da je u pitanju – laž.

– Do krivičnog postupka nije ni došlo, sve radnje koje su se sprovodile bile su u predkrivičnom postupku. To je 1.500 strana predmeta i pet i po meseci besprekornog rada policije. Dokazano je da dela nema i da je u pitanju lažna prijava – kazao je Lečić u „Uranku“.

– Ja nisam mogao da budem u isto vreme na dva mesta. Ona je prijavila da sam je silovao 7. maja 2012, a ja sam tada igrao predstavu u Jugoslovenskom dramskom pozirištu, a nakon predstave bio sam u klubu „Sinema“ sa svojom bivšom suprugom Ninom. Imam fotografije i više od 30 svedoka. Policija je kontaktirala pozorište i sve svedoke ispitala. Dokazano je da ja to nisam uradio.

Kako je kazao na K1, postoji nekoliko razloga za njegovo blaćenje i diskreditaciju u javnosti.

– Prvi je lični motiv Danijele Štajnfeld da sredi svoje papire u Americi. Da dobije azil tako što će reći da je bila ugrožena. Napravila je film i tako skrenula pažnju na sebe, dobila je podršku Me too pokreta. Tim mojih advokata saznao je da ona ima stand up nastupe, da njen posao vredi milione dolara, dospela je u žižu javnosti – kazao je Lečić.

– Drugi motiv je politički, njoj je ruku pružio Dragan Đilas. Znate dobro šta se dešavalo s Demokratskom strankom. On je hteo da pokori stranku, da je preuzme i iskoristi za svoje ciljeve. On je uništio Demokratsku stranku koje sada nema na mapi, ona ne postoji. Mene su članovi izabrali za predsednika, a on je doveo Lutovca i sve ovo je sa ciljem da me izbace iz politike i da me degradiraju kao čoveka – kazao je Lečić na K1.

– Moja saznanja su jako dobro potrepljena, imam SMS poruke u kojima mi ljudi bliski Lutovcu i Đilasu pišu „da ću videti kada Danijela Štajnfeld objavi tekst u Njujork tajmsu“. I određeni mediji su vodili kampanju protiv mene, a sada me „Nedeljnik“ i „Danas“ zovu da govorim.

Tužbe i Igor Jurić

Kazao je glumac i da će tužiti sve koji ga blate u javnosti i o njemu govore laži.

– Dokazano je da je sve laž, tužiću sve koji su o meni širili laži – kazao je Lečić i prokomentarisao i to što se i Igor Jurić sa kojim je sarađivao u njegovoj Fondaciji okrenuo protiv njega.

– Igor Jurić je u „slučaju Aleksić“ na sva usta hvalio Tužilaštvo, a u mom slučaju ga grdi. To govori o njegovom karakteru.

Merima Isaković

Povodom jučerašnjeg uključenja Merime Isaković u „Uranak“ u kojem je govorila o Lečićevom seksualnom napadu na nju, Branislav Lečić je rekao:

– Da li je Merima pravni zastupnik Danijele Štajnfeld? To je Me too pokret, i kada jedna osoba istupi, mora da postoji bar još jedna. Merima je bila moja koleginica i prijateljica. Ona piše knjigu koja je čista imaginacija, ona nikada nije bila u klasi sa mnom niti smo ikada zajedno stali na scenu. Sve su to laži – rekao je Lečić na K1.

Karijera i ugled

Lečić kaže da su ti koji ga blate u manjini, da je to trend.

– Bez obzira na to što je pravno sve jasno, ja sam gurnut u blato. I dalje me guraju u to isto blato. Kolege koje me podržavaju sam ja savetovao da ne izlaze u javnost i ne učestvuju u medijskom cirkusu. Iza mene stoji 46 godina predanog rada. Bio sam predan polsu, kolegama, naročito mladim. Zna se ko sam i šta sam, zna se o meni sve i privatno. Ne postoji mrlja u mom životu, ja sam branilac i zaštitnik žena. Ohrabrujem sve žene koje sam silovao da me prijave, i odmah ću pristati da odem u zatvor. Ceo moj život je ljubav, a u seksualnom smislu sve je bila dobra volja. Ovo je linč i atak na moju ličnost i integritet – kazao je Branislav Lečić.

On je istakao i da je Danijela Štajnfeld u njemu našla „pozitivnu budalu“.

– Meni je ponudila ulogu silovatelja u tom njenom filmu, a ona je igrala žrtvu, i iz te konstrukcije napravila je tu izmišljenu priču da sam je silovao. Folirala je i mene optužila. Ja sam čovek kojeg žene ceo život žele, zašto bih ja nekoga silovao? Ja sam branilac žena ali nisam branilac laži. I silovanje kao i lažno prijavljivanje i optuživanje su krivična dela – kazao je Lečić u „Uranku“.

– Prošao sam poligraf, ona se nije pojavila; prijavio sam se za medicinsko posmatranje, ona nije. Me too pokret hoće da bude iznad pravosuđa. A kolege koje prate medije, oni učestvuju u toj stigmi i blatu u koje me bacaju. To je podrška Me too pokretu, a ne pravdi i pravu.

Lečićevo gostovanje kod Jeremićke dokaz koliko nisko možeš da padneš da spasiš svoje dupe

The post Lečić optužuje Štajnfeld da je preko njega htela da dođe do američkih papira appeared first on Luftika.

Original Article