Harizmatična glumica Vanja Milačić već trinaest godina u skladnoj je zajednici sa advokatom Božom Prelevićem, koji je od nje stariji 18 godina.

Godinu dana nakon razvoda od reditelja Jagoša Markovića, otpočela je vezu sa Božom Prelevićem, sa kojim je kasnije dobila ćerku i sina, ali nikada se nisu venčali.

Pre nekoliko godina dala je jedan intervju u kojem je istakla da nema ambicija da stane pred oltar.

Moj suprug i ja ne uspevamo ni rečenicu jedno drugome da završimo, a kamoli negde da odemo. Boža i ja se nismo venčali, niti ćemo ikada, ni građanski ni crkveno. Ja verujem u ljubav, a ne u brak – istakla je ona.

Ne voli mnogo u javnosti da priča o emotivnom životu, ali kada su proslavljali deset godina njihove emotivne veze, glumica je uz zajedničku fotografiju napisala sledeće: "Nek nemamo ništa do jedno zrno soli, ali sve nek bude njime osoljeno. I kad nam sve odnesu vatre i kiše, to jedno zrno nek nam bude sve. Hvala ti za veličanstvenu zajedničku deceniju".

No, pre dvanaest godina na svet je stigla ćerka, kojoj su dali veoma neobično ime – Kiša.

Godinu dana kasnije je stigao sin Lazar. Pre nekoliko dana Kiša je proslavila dvanaesti rođendan, a ponosna mama je imala zanimljivu poruku za svoju mezimicu: "Volim te Kiša i hvala ti na svemu".

printscreen instagram

Postoje dve teorije o postanku reči kiša. Prva je da je reč kiša nastala od korena "kys", što je isti koren kao i kod reči kiselina. Druga je teorija da je reč kiša turcizam nastala od turskog glagola "şakır şakır akmak". Reč "kış" na turskom jeziku znači zima. Reč dažd (stariji oblik reči kiša) je nastala od praslavenske reči "dъždь", dok ta praslavenska reč vuče korene iz indoeuropske reči "dus-dyews/dyu", što znači tmurno/loše nebo. Po reči dažd je nastao naziv za vodozemca daždevnjaka.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article