Gotovo da niko ne zna da je baka našeg proslavljenog glumca Nikola Đurička niko drugi do glumice Tomanije Đuričko.

TAJNA ČUVANA VIŠE OD 20 GODINA! Za dlaku izbegnuta SMRT na snimanju filma "Lajanje na zvezde"! On je RIZIKOVAO!

– Glumica Tomanija Đuričko jeste moja baka i moguće je da se zbog nje i ja bavim glumom – ispričao je Nikola Đuričko o baki koja ga je nagnala da krene njenim stopama, a čiji je život, neraskidivo vezan za glumu, bio izuzetno težak.

Printscreen You Tube

Poznata srpska glumica Tomanija Đuričko igrala je u više televizijskih filmova i televizijskih serija. Iako su u vreme kada je počela da se bavi glumom, mladi uglavnom bežali od kuće zbog strasne ljubavi, nju je ta ljubav vezala upravo za putujuće pozorište. Ona se zaputila u svet bez ičega, a vodio ju je instinkt i velika želja da se bavi ovim pozivom.

GIDRA PREVARIO CELU EKIPU ŽIKINE DINASTIJE! Zabranili mu da PIJE tokom snimanja – Setio se da URADI OVO! Niko nije sumnjao!

Tomanija je s vojskom, sa samo godinu dana, davne 1915. otišla u Francusku gde je u Nici, zajedno sa ostalom decom, prvi put nastupala na sceni. Smisao tih priredbi bila je da se u naslednicima probudi patriotski duh, ali kod nje se probudilo još nešto. Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom.

Printscreen You Tube

Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima. Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića.

VEŠTO JE KRIJE OD MEDIJA! Ovo je žena MILOŠA TIMOTIJEVIĆA – Dunja je UMETNICA i retko ih viđamo ZAJEDNO U JAVNOSTI!

Tomanija Đuričko bila je udata za Đorđa Đurička sa kojim je dobila sina pilota, oca Nikole Đurička, i ćerku bibliotekarku.

Pratite nas na društvenim mrežama
PROČITAJTE JOŠ

Original Article