Dok su jedni pohvalili Mirnu zbog njenog stava i stali su na njenu stranu, drugi su je, pak, počeli vrijeđati

Radijska voditeljica i kći pjevača Massima Savića, Mirna, na svom je Instagramu prozvala “elitu” iz centra Zagreba. Na to su je inspirirali oglasi za stan u jednom oglasniku. Ubrzo, nakon kritičke i žestoke objave, neki pratitelji počeli su je napadati, pa je bila prisiljena zaključati svoj Instagram profil.

MASSIMOVA KĆI POKAZALA TETOVAŽU POSVEĆENU POTRESU U ZAGREBU: ‘Lako mi tu četvorku pretvorimo u osmicu?’

“Bacam oko na oglasnik ‘prodaja stanova’ svako toliko jer sam mazohist i šatro sanjar. Stanovima u centru Zagreba, mogu vam reći, pada cijena. Posebice kad se na fotkama vide raspuknuti zidovi, a to je često. Zagreb je mala država. Uživa privilegije hrvatske centralizacije, a vrši je i unutar sebe, itekako. Davno sam vodila internetski razgovor s jednim žiteljem uskog centra grada, iz umjetničke obitelji kakve obožavaju svojatati austro-ugarski šik, jer oni ipak najviše zaslužuju uživati u kulturnom životu koji on nudi, za razliku od plebsa.

Taj mi je čovjek objašnjavao kako živjeti u centru treba zaslužiti. Svojim ponašanjem i senzibilitetom, a još davnije mi je jedna simpatija rekla kako on i njegova ekipa ne izlaze s curama koje žive ‘preko granice Črnomerca’. Centar, najromantičniji kvart u Zagrebu, protekle godine je pokazao svoje primitivno lice. Dok se intelektualna elita grada slijevala kroz haustore kao kroz glasne odvodne cijevi, centar je bio vulgaran. Opor. Agresivan. Usudio se!

Instagram/Mirna Savić

‘Centar zaslužuje dugo odgađanu demistifikaciju’

Pet tisuća eura po kvadratu ponašalo se kao da je mizernih tisuću i po! Neoprostivo… Ili? U jeku prirodne katastrofe koja je došla u ožujku i očigledno ostaje s nama do daljnjega, zagrebački centar zaslužuje dugo odgađanu demistifikaciju. Kazališta, mala kina i slatki dućani uvijek su uzimali drugo mjesto iza kafića. U centru se kafeniše, pokazuje i zamišlja da to nije Zagreb već neki Beč, kakav komadićak Praga.

Hoće li simpatični žohari građanskih stanova od 2021. imati manje podstanara nego do sada? Hoće li cijene pasti gdje im je odavno i mjesto? Hoće li se adresom u Preradovićevoj napokon prestati liječiti kompleksi manje vrijednosti i hoće li možda, samo možda, ostatak ovog fenomenalno šarenog grada dobiti priznanje kakvo zaslužuje? Mistična maglica baštine oko Lenucijeve potkove je stara dim mašina za koju ne vrijedi ginuti ni figurativno ni doslovno”, napisala je Mirna.

Njena objava izazvala je žestoku raspravu među pratiteljima. Dok su jedni pohvalili Mirnu zbog njenog stava i stali su na njenu stranu, drugi su je, pak, počeli vrijeđati.

DONIRAJTE STARI MOBITEL COVID PACIJENTIMA U DUBRAVI: ‘Usamljenost je također pandemija 21. stoljeća’

“A možda bi ti samo željela kupiti stan u centru, a ne možeš si ga još priuštiti pa se nadaš još jednom potresu i tuđoj nesreći ne bi li ti bilo lakše u životu. Ljudi s kojima si pričala, nema veze iz kojeg su dijela grada nego kakve su osobe, ti očito nisi iz centra, ali puna gnjeva, očito bi takva bila i da si iz centra”, komentirao je jedan pratitelj.

Original Article