‘Iako su su svi tužni zbog te odluke, vojvoda i vojvotkinja i dalje su voljeni članovi obitelji’, navodi se u priopćenju Buckinghamske palače

Princ Harry i njegova supruga Meghan potpuno su se razdvojili od britanske kraljevske obitelji potvrdivši kraljici Elizabeti da se više ne vraćaju na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske kuće, objavila je Buckinghamska palača u petak. Par koji je u nedjelju objavio da očekuje drugo dijete, lani je šokirao obitelj najavom da se odriče kraljevskih uloga.

KAKO ĆE SE ZVATI DRUGO DIJETE MEGHAN I HARRYJA? Kladionice već nagađaju o imenu, evo koje je u vodstvu

“Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potvrdili su Njezinu Veličanstvu kraljici da se više ne vraćaju kao aktivni članovi kraljevske obitelji”, potvrdila je palača. “Iako su su svi tužni zbog te odluke, vojvoda i vojvotkinja i dalje su voljeni članovi obitelji”, navodi se.

Tek nekoliko dana do intervjua koji će dati američkoj voditeljici Oprah Winfrey, Buckinghamska palača je objavila da će Harry i Meghan vratiti kraljici počasna vojna imenovanja i kraljevska pokroviteljstva.

HARRY I MEGHAN NA VALENTINOVO OBJAVILI SRETNU VIJEST: Archie će postati veliki brat

Glasnogovornik para rekao je da par ostaje predan svojim dužnostima. “Kako su i pokazali svojim radom u prošlosti, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i dalje su predani dužnosti i službi Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta i ponudili su da će trajno podupirati organizacije koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu”, rekao je glasnogovornik.

“Svi možemo živjeti život služeći. Služenje je univerzalno”, dodao je.

Original Article