Autofagija, odnosno ‘privremeni post’ vrlo je popularan među poznatim osobama

Mirna Maras jedna je od mnogih koji su odlučili probati tzv. “povremeni post”, odnosno autofagiju. HRT-ova voditeljica Binga svoje je iskustvo s ovim režimom prehrane podijelila na Instagramu.

“Htjela sam se uvjeriti da mi režim autofagije odgovara i sad kad to znam, dijelim s vama. Već dva mjeseca u režimu sam 16/8 – 8h jedem (bilo što), a 16 sati pijem samo vodu, čaj, kavu… dva dana u tjednu napravim pauzu. Ne radim to zbog viška kilograma već zato jer se puno bolje osjećam. Rezultat: osjećam se bolje, imam više energije (što je za osobu bez štitnjače vrlo važno), izgubila sam šlaufić oko trbuha, ne osjećam se napuhano i iako sam se toga najviše bojala, uopće nije teško izdržati tih 16 sati. Istražite malo temu, zdravo je i važno za cijeli organizam”, napisala je.

Pratiteljice su u komentarima opisale svoja iskustva i zatražile savjete, a neki su joj poručili da joj ne treba nikakva dijeta.

Ovaj režim prehrane vrlo je popularan, a isprobale su ga mnoge poznate osobe poput Novaka Đokovića, Tončija Huljića, Mirande Kerr, Jennifer Aniston i Beyonce.

Original Article