Azri Dedić, prvakinji Evrope u ID judou ispunjena životna želja – u Sarajevu je upoznala Mariju Šerifović. Naime, nakon što je pjevačica čula za Azrinu želju doputovala je u glavni grad Bosne i Hercegovine.
– Čula sam da postoji djevojka koja se zove Azra i kojoj je životna želja da mene upozna. Pogledala sam par njenih intervjua i samo je jedan mali detalj presudio da bez ikakve sumnje odložim sve svoje obaveze i da dođem u Sarajevo da je vidim.
U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i doživljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dijete u duši pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu – radi se o djevojci koja ima Downov sindrom ali to je u ovoj priči manje važno.
Ono što je važno je činjenica da mene želi da vidi Evropska prvakinja u judou i da je to jedina stvar koju u životu želi. Šta drugo da kažem osim da je to za mene ogromna čast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspješnija, duplo pametnija, duplo emotivnija.
I najvažnije od svega – ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na čitavom Balkanu.
Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negdje zahvaljujući njima intonirala himna vaše- naše države. Što se mene lično tiče od danas pa nadalje Azra imaš prijatelja do kraja života , judo savez također i uvijek možete da računate na moju pomoć – rekla je Marija.
Naravno, susret nije mogao proći bez pjesme. Marija je Azru pitala koja je njena najdraža, pa su zajedno zapjevale pjesmu “Pametna i luda”.

Mnogi će pustiti suzu. Srceplakajući susret Marije i malog bosanskog heroja. (VIDEO)
Mnogi će pustiti suzu. Srceplakajući susret Marije i malog bosanskog heroja. (VIDEO)

Reviewed by Admin
on

1:47 PM

Rating: 5Original Article