Modna ikona Ana Vintur često naglašava važnost brige o našoj odeći te proziva kulturu bacanja koja je duboko usađena u današnjem modnom svetu.

Ona se zalaže za zeleniju industriju i priznaje da je moda “malo“ zakasnila u igru kada je u pitanju raznolikost i inkluzivnost.

View this post on Instagram

There is nothing like being at home for real comfort. -Jane Austen #theannawintour#voguemagazine#condenast#style#athome#comfort#stayhome @condenast @voguemagazine

A post shared by Anna Wintour (@theannawintour) on

Ona je u jednom intervjuu izjavila kako misli da bi trebalo obratiti više pažnje na zanat i kreativnost, a manje na ideju odeće koja se može odmah iskoristiti i stvari koje ćete baciti odmah nakon svega nekoliko nošenja, prenosi portal Azra.ba.

View this post on Instagram

What are some skills and hobbies you have picked up during quarantine? #theannawintour#voguemagazine#thelook#style#fashion#condenast#vogue#sunlight#stayhome#staysafe @condenast @voguemagazine

A post shared by Anna Wintour (@theannawintour) on

Kako bi se izgradilo održivije sutra, u modnom svetu, važno je promeniti način na koji doživljavamo materijalne stvari i shvatiti na koji način vidimo modu.

Od ključne je važnosti da promenimo način na koji razmišljamo o modi kako bismo stvorili bolje okruženje za sebe i za buduće naraštaje. Reč je o cenjenju odeće koju posedujete i koju možete nositi iznova i iznova, a možda ih možete preneti i na svoje ćerke ili sinove, u zavisnosti od slučaja.

izvor: b92

Članak Modna ikona Ana Vintur objasnila: Menjajte način na koji doživljavate materijalne stvari (FOTO) se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article