Kići je, kaže Miran, želja bila da bude kremiran te da počiva pored svojih roditelja i brata

Glazbenik Miran Glinac bio je jedan od dobrih prijatelja i suradnika preminule pjevačke legende Krunoslava Kiće Slabinca. Tužna vijest zatekla ga je jutros pomalo nespremnog jer je vjerovao kako će se njegov prijatelj ipak oporaviti. Miran je za Slobodnu Dalmaciju ispričao kako su izgledali Kićini posljednji dani.

JAVILA SE KIĆINA CRNA ŽENA: ‘Zamolio me da mu obećam da ćemo na nebu biti zajedno…’

Kada je bio u Merkuru, on je zbijao šale i pričao viceve, a bio je omiljen među osobljem i pacijentima. U bolnici na Rebru nakon operacije završio je u induciranoj komi. Kićo je tada komunicirao isključivo očima.

“Jučer je samo gledao u plafon i ništa nije poručivao očima. Sin mu radi kao bolničar na Rebru i jedini je koji ga je mogao posjećivati. Kićo kao da se možda predao, prije toga znao bi mu trepnuti, klimnuti glavom… Nije lako ležati četiri mjeseca u jednom te istom položaju. Njega je dosta stajala pretilost, jer mu zbog nakupljenih kilograma rana nije mogla dobro zarasti.

‘Bio je borac do zadnjeg dana’

Osim toga počeli su mu otkazivati i bubrezi, tlak nije bio dobar. Prošlog tjedna pojavila mu se i rana, no uspješno su je sanirali. Bio je borac do zadnjeg dana, svjestan situacije u kojoj se nalazi i da je sam kriv što mu oporavak zbog kilaže teže ide. Na moj je nagovor otišao u bolnicu i tada sam znao da nije dobro, da je jednom nogom na drugoj strani”, ispričao je Miran za Slobodnu.

Kići je, kaže, želja bila da bude kremiran te da počiva pored svojih roditelja i brata.

KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD KIĆE SLABINCA: ‘Tek sada kada slušam ovu pjesmu koju sam ti napisao davno, priznajem ovako javno…’

“Znate, on je obožavao letjeti avionom. Bila mu je velika želja da bude pilot, ali zbog jedne povrede oka nije mogao dobiti dozvolu. Htio je biti kremiran i da mu se urna stavi u grobnicu na osječkom groblju svete Ane gdje mu počivaju roditelji i brat. Također mi je često znao govoriti: ‘Kad umrem, pospite mi pepeo iz aviona po mojoj rodnoj Slavoniji'”, rekao je Miran.

Original Article